The Power of Storytelling
11 October 2018
Timpul prezent în literatură: Literatură pentru toţi copiii
12 October 2018

Cărţi recomandate de Radio România Cultural

Cezar Petrescu, Fram, ursul polar. Ediție ilustrată de Dan Ungureanu (Editura Arthur, 2018)

Toată lumea, cu mic, cu mare, se bulucește la reprezentațiile Circului Struțki ca să-l vadă pe Fram, ursul polar. Într-o seară, ursul iese în uralele publicului, se așază în mijlocul scenei și își pune capul în mâini. De la o vreme are un vis care nu-i dă pace: vede în somn întinderi nesfârșite de gheață, cerul cu aurora boreală și un urs alb care-l cheamă la el.

Editura Arthur vă propune să redescoperiți Fram, ursul polar de Cezar Petrescu, într-o ediție cu ilustrații de Dan Ungureanu. De la galbenul-ocru strălucitor al lumii circului, la albastrul-gri rece al nordului, imaginile recreează în cel mai impresionant mod cele două lumi ale lui Fram pentru cititorii de azi.

O carte recomandată de Radio România Cultural

Cornel Vlaiconi, Domnul Papuzek. Ilustrații de Irina Motroc (Editura Arthur, 2018)

Trofeul Arthur, concursul anual pentru scriitorii români de literatură pentru copii, vi-l prezintă pe Domnul Papuzek – un papagal dintre cei mici, cu familie, prieteni și o slujbă în casa unor oameni. Romanul de debut al scriitorului Cornel Vlaiconi, cu ilustrații de Irina Motroc, cuprinde o lume în care grijile şi bucuriile sunt trăite de papagali, vrăbii, căţei şi chiar de pisici aflate în cârdăşie cu o bandă de hoţi. Cartea a apărut la Editura Arthur și este dedicată copiilor între 8-14 ani.

Domnul Papuzek – o recomandare Radio România Cultural

Adina Rosetti, Povestea kendamei pierdute. Ilustrații de Irina Dobrescu (Editura Arthur, 2018)

O poveste despre Ferentari, cu zâne, vrăjitori și kendame, dar mai ales cu copii care pot schimba lumea. Scrisă de Adina Rosetti și ilustrată de Irina Dobrescu, Povestea kendamei pierdute – O istorie din Ferentari este prima carte românească pentru copii în care protagoniştii sunt de etnie rromă. A fost concepută în cadrul proiectului Noii Povestitori al Asociației ,,Cu alte cuvinte” și a fost publicată la Editura Arthur. Caut-o în librării!

Ioana Nicolaie, Vertijia. Ilustrații de Anca Smărăndache (Editura Arthur, 2018)

Fantasticele aventuri din ,,Ferbonia” continuă într-un nouă carte pentru copii scrisă de Ioana Nicolaie și publicată la Editura Arthur. Vertijia promite o cădere liberă într-o poveste alertă, stufoasă și hipnotizant ilustrată de Anca Smărăndache. Un volum fantasy cu meduze zburătoare, lupte, enigme, tiroliene și prafuri otrăvite. Veți regăsi în paginile lui gustul aventurii și impulsul curajului ce însuflețesc episoade ieșite dintr-o imaginație de-a dreptul arborescentă.

Vertijia – o recomandare Radio România Cultural