Vorba de cultură – invitată, poeta și jurnalista Elena Vlădăreanu
12 February 2018
Da’DeCe are literatura muzeu? Pentru familii și școli
12 February 2018

CONFLUENȚE – Autorii ediției sunt DAN STANCA și ISABEL ALLENDE

 

Ediția din 12 februarie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE vă invită la o nouă întâlnire săptămânală cu literatura și filosofia.

 

Sunt convins, vorbesc cinic, poate greșesc, și ar fi bine să greșesc, dar noi nu mai avem posteritate. Cum spuneam și altădată, cărțile mor mult mai trist decât oamenii. Când moare un om, măcar există un preot, există un ritual. O carte care moare, pentru că nu e citită, nu e băgată în seamă, ce preot vine la căpătâiul ei să-i facă slujba de înhumare și de pomenire?” spune scriitorul DAN STANCA, invitatul rubricii „Scriitori la microfon”, unde va citi și un scurt fragment din romanul „Anii Frigului”, Editura Humanitas, 2017.

 

Vorbim despre întoarcerea lui Isabel Allende la marile ei teme și la marile ei romane și la felul ei de a povesti, așa cum ne-a învățat de la Casa spiritelor și marile romane care au urmat.” – e de părere DENISA COMĂNESCU, care, alături de NONA RAPOTAN, CORNELIA ȘTEFĂNESCU, ANA MARIA CAIA și DANA BARTON, ne prezintă volumul „Dincolo de iarnă” al scriitoarei chiliene Isabel Allende, apărut la Editura Humanitas, în acest an.

 

În cadrul rubricii „Dialogul ideilor”, vă propunem o convorbire  cu filosoful francez FRÉDÉRIC WORMS, profesor de Filosofie Contemporană la École Normale Supérieure din Paris, despre relația filosofiei cu actualitatea europeană.

 

Constantin Cristian Bleotu, Eugen Lucan şi Oana Georgiana Enăchescu vă doresc AUDIŢIE PLĂCUTĂ!