„Omul din Nazaret“, romanul în care Anthony Burgess reconstituie parcursul lui Isus într-un dialog permanent cu Scripturile
2 April 2018
Seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, apare la editura Nemi
2 April 2018

CONFLUENȚE – Cea mai nouă literatură publicată

În ediția din 2 aprilie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE vorbim cu scriitori români și străini despre cea mai nouă literatură publicată. Vă oferim, de asemenea, pagini în lectura autorilor respectivi.

 

Prezentă pentru prima oară la noi în țară, scriitoarea americană MICHELLE CUEVAS și-a cunoscut cititorii de limbă română ai celor două volume editate la Arthur. „I usually think as reading two books. You read one book that it is just the story, so you just read the adventure and the fun plot of the books. The kid likes reading what is the fun, what is the journey. And then you have to think about the other book, underneath there is the metaphor or emotional journey…

 

„Lumea ca literatură” este titlul sub care IOAN GROȘAN a publicat două volume de memorialistică, din care ne va citi în rubrica „Scriitori la microfon”: „Germanii n-au studenți în agricultură. Ceea ce l-a făcut pe bătrânul profesor de latină din facultate, celebrul și durul domn Weiss, să râdă-n hohote pentru prima oară după mulți ani.

 

Prozatoare, dar și cercetător literar, LILIANA COROBCA ne face cunoscute sursele ei de inspirație pentru recentul roman pe care-l semnează, „Capătul drumului”: „În general, documentele despre deportare se împart în două categorii. Pe de o parte mărturiile celor care au trecut prin această experiență tragică. Și, pe de altă parte, documentele de arhivă, emise de autorități, care se mai păstrează astăzi și pot fi cercetate în paralel, depinde de scopul celui care are nevoie de aceste surse.”

 

Constantin Cristian Bleotu, Eugen Lucan și Oana-Georgiana Enăchescu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!