Jurnalistul Marius Constantinescu în turneu de lansare a cărții „Rose”
29 January 2018
„Adolf H. Două vieți “– două destine ale aceluiași om și o discuție despre problema răului și a responsabilității individuale, plecând de la un roman remarcabil semnat de Eric Emmanuel Schmitt
29 January 2018

CONFLUENȚE – Formule epice, rezidențe culturale, carte-obiect

Ediția din 29 ianuarie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE îi are ca invitați pe:

 

VARUJAN VOSGANIAN: Vă mărturisesc că deja am sentimentul acum că nu eu am scris cartea, ci cartea mă scrie pe mine, adică viața mea se schimbă după carte.” Scriitorul Varujan Vosganian rememorează începuturile sale literare sub semnul poeziei și aproximează apoi amestecul de liric și romanesc în formula atât de personală a prozei sale.

 

DOINA IOANID: „A fost o experiență absolut minunată, pentru că pornind de la aceste experiențe, de la contactul cu orașul, cu oamenii, de la ceea ce vedeam, ele au venit, practic, foarte firesc.” Poeta Doina Ioanid evidențiază sporul de cunoaștere nemijlocită pe care i l-a prilejuit, de pildă, recenta sa rezidență de creație, de la Bruxelles.

 

PAVEL ȘUȘARĂ: „În mod absolut, cartea obiect oferă o perspectivă paradigmatică de unitate. Fiindcă ea este un cumul al tuturor limbajelor posibile. Atât al limbajelor narative, cât și al limbajelor simultane, dacă pot să le spun așa, după împărțirea lui Lessing.” Criticul de artă Pavel Șușară ne va oferi un ghid de lectură a cărții-obiect.

 

Oana Georgiana Enăchescu, Constantin Cristian Bleotu și Eugen Lucan vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!