Simona Popescu și poezia
26 March 2018
Radu Paraschivescu: „Talentul, iubirea şi fineţea îi îngăduie lui Michelle Cuevas să ştie scurtături spre inimile copiilor”
26 March 2018

CONFLUENȚE – Literatură română și europeană, în unitate cu arta

Ediția din 26 martie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE vă invită să petreceți 60 de minute în compania literaturii.

 

Traversez alei ocupate în întregime de copii sau adolescenți așezați pe jos, cuminți și tăcuți, plonjați studios în lectura unor tomuri groase care par să-i absoarbă total. Descopăr că aceste zeci de copii așteaptă cuminți o dedicație de la Robin Hobb, autoarea americană de fantasy, prolifică și extrem de populară.LISANDRA HĂULICĂ ne descrie una din vizitele sale la Salonul de Carte „Livre Paris 2018”.

 

Eu trăiesc cu sentimentul că spațiul cel mai autentic este cel al ficțiunii, al poveștii, al miraculosului. Realitatea are dimensiunile ei extraordinare, dar ficțiunea este cea care ordonează această realitate, dându-i sensuri profunde, umane, filosofice.” Prozatorul OVIDIU DUNĂREANU își mărturisește profesiunea de credință literară.

 

S-a trecut de la coagularea pe verticală la o dezvoltare extrem de diversă și de spectaculoasă pe orizontală. Dar nici o clipă forma artistică nu și-a pierdut autoritatea.” Despre evoluția limbajelor artei ne va vorbi PAVEL ȘUȘARĂ.

 

Oana Georgiana Enăchescu, Eugen Lucan și Constantin Cristian Bleotu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!