Declarația privind sistemul digital european de sănătate
19 October 2017
Cercetarea științifică este joc și nu divertisment
23 October 2017

”Contrapartida” – primul spectacol multimedia imersiv cu conținut vizual 360 de grade

 
Contrapartida este un proiect inițiat de Cinty Ionescu, designer video,  și creat pentru spațiul de proiecție imersivă CAVE al Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, a cărui premieră are loc în perioada  17 -21 octombrie  în cadrul evenimentului “Eastern European VR Worldbuilding Lab”, organizat de CINETic.
 
Proiectul Contrapartida are două componente: un performance multimedia imersiv care folosește, în premieră în România, conținut vizual 360 și o instalație imersivă și interactivă. 
 
Textul Contrapartida a fost comisionat special pentru acest proiect lui Ovidiu Rogalski,  care a primit Premiul I la Concursul de creație artistică “Max Blecher” 2017 cu tematica “Irealitatea imediată”, secțiunea Teatru. 
Contrapartida este un proiect co-produs de Cinty Ionescu în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” și Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.
 
 
Echipa Contrapartida:
 
performer: Irina Artenii,
regia: Cinty Ionescu,
text : Ovidiu Rogalski,
scenografie virtuală: Ciprian Făcăeru (Augmented Space Agency),
mișcarea scenică: Andreea Duță,
sound design: Sorin Păun Randomform.
 
Interviu cu Cinty Ionescu, designer video
 
Realizator: Mihaela Ghiță