Pastile antistres: Ce alegem? Astăzi despre Terapia Centrată pe Scheme Cognitive
8 October 2019
John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham și Akira Yoshino sunt cei trei laureați ai premiului Nobel pentru chimie pe anul 2019 – ”pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ioo”, se arată în motivarea Academiei Regale Suedeze de Științe din Stockholm.
9 October 2019

Cosmologia – ”laureata” Nobel pe 2019 cu premiul pentru fizică!

”Pentru contribuții la înțelegerea evoluției Universului și a locului Pământului în cosmos” – așa sună mențiunea Comitetului Nobel al Academiei Regale de Științe a Suediei (www.kva.se) în alegerea laureaților Nobel pentru fizică ai anului 2019: o jumătate lui James Peebles, pentru ”descoperiri teoretice în doemniul cosmologiei fizicie” și cealaltă jumătate, împărțită în părți egale, lui Michel Mayor and Didier Queloz, ”pentru descoperirea unuei exoplanete – primei exoplanete – care orbita în jurul uneui stele asemănătoare cu Soarele (https://www.nobelprize.org/prizes/physics/2019/summary)
Fizicianul Cristian Presură, cercetător la Philips Research, Eindhoven, Olanda a explicat importanța descoperirilor laureate în direct la emisiunea Știința 360.