Duete celebre româneşti: DORINA DRĂGHICI şi NICU STOENESCU
23 November 2018
Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal la Bucureşti, Paris, Basel
23 November 2018

Arte frumoase: Despre artă, din unghiuri diferite. Un interviu cu artiştii Simona Vilău şi Dan Vezentan

Sâmbătă
24 noiembrie 2018
h 18,30

Realizator: Daria Ghiu

 

În ediţia de sâmbătă, 24 noiembrie, invitaţi în studioul Radio România Cultural, în direct, sunt artiştii Simona Vilău şi Dan Vezentan. Simona Vilău a curatoriat recent o nouă expoziţie colectivă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, deschisă pe 15 noiembrie. Intitulată „Din unghiuri diferite”, expoziţia prezintă o selecție amplă de artiști contemporani români ce tratează istoria sau istoriile (cu sens de narațiuni) din diverse perspective.

La acelaşi Muzeu Naţional de Artă Contemporană a fost inaugurată şi o expoziţie solo a artistului Dan Vezentan, „Apă, hrană, adăpost”, o expoziţie-instalaţie despre universul zootehnic, plasată (ironic?), la parterul muzeului, în Sala de Marmură.

Vorbim la “Arte frumoase” despre aceste proiecte expoziţionale, despre cum artistul poate deveni şi curator de expoziţii şi organizator (avem în istoria recentă exemplul celebru al lui Ion Grigorescu, în această dublă ipostază, de artist şi curator), despre apăsarea pe care ţi-o poate da un anumit spaţiu de expoziţie, despre muzeul de artă contemporană astăzi.