Daniel Funeriu: Învățământul virtual, resursele virtuale sunt importante dar profesorii transmit și atitudini, profesorii sunt și modele existențiale, foarte mulți dintre ei, pentru copii și de-aceea învățământul față în față este soluția bună!
15 September 2020
Știința 360 – Japonezii țin foarte mult la relația dintre profesor și copil. De fapt, aia e școala! Se pune foarte mare accent pe relația dintre copil și profesor deși este dificil de tot astăzi!…
16 September 2020

Dimensiunea științifică a artei: Alexandru Berceanu – Ars Electronica a adus arta digitală într-un prim plan al artisticului

”Ars Electronica în experiența de 40 de ani, a adus acest gen de artă bazată pe știință și tehnologie, aflată la început la periferia artisticului, a adus-o într-un prim plan al artisticului.” afirmă Alexandru Berceanu regizor, profesor asociat UNATC.

UNATC garden din București a făcut parte din marele festival Ars Electronica 2020. Sebastian Comănescu și Andrei Albu doi studenți la masterul de Tehnologii interactive și new media din cadrul UNATC au avut lucrări prezentate în expoziția Ars Electronica din Linz. În același timp în grădinile Keppler din București organizate în perioada 9-13 sept la studioul H3 și la Casa Universitarilor, studenții UNATC și rezidenții CINETIC au avut expozițiile asociate festivalului Ars Electronica sub titulatura Kepler’s Garden.

https://ars.electronica.art/keplersgardens/bucharest/

https://cinetic.arts.ro/unatc-garden-ars-electronica/

https://www.youtube.com/watch?v=zSjBIstNsi8&feature=youtu.be

Interviu cu Alexandru Berceanu – regizor, profesor asociat UNATC

Realizator Mihaela Ghiță