Știința 360 – în direct, 10 și 11 octombrie a.c., de la cea de-a 10 ediție e Conferinței de Tehnologia Limbajului și Dialogul Om-Calculator, SpeD 2019 (sped.pub.ro) de la Timișoara!
11 October 2019
Arbore genealogic pentru locuitorii din Transilvania
14 October 2019

Dimensiunea științifică a artei – Co(Art) – un eveniment ințiat de programatori și specialiști IT pentru artiști

În perioada 10-13 octombrie la Timișoara s-a desfășurat evenimentul Co(Art), care a adus împreună artiști, programatori, electroniști, 2 artiști din Marea Britanie: Anna Dumitriu bioartist și Alex May – artist specializat în geometrie proiectivă. În cele 4 zile de desfășurare au avut loc 6 ateliere, prezentări teoretice și un hakathon, în care participanții au dezvoltat ideile într-un proiect prezentat la finalul evenimentului Co(Art).

Co(Art) face parte din seria de evenimente organizate de Banat IT, o asociație timișoreană fondată de câțiva oameni de afaceri, tineri și foarte tineri, care au decis să creeze un spațiu educațional în societatea civilă pentru a o apropia de domeniul IT și aplicațiile informatizate care ne invadează viața, din ce în ce mai mult. Așa a apărut acum 7 ani Hack TM (un hakaton la care participă sute de elevi din toată țara), apoi Coder Dojo (o inițiativă de educație în domeniul tehnologiei, adresată elevilor de gimnaziu) și anul acesta Co(Art).

Interviu cu Radu Ticiu – cofondator Banat IT

Realizator Mihaela Ghiță