Buletin cosmic – Regizorul Klim Shipenko și  actrița Yuliya Peresild vor filma, la toamnă, pe Stația Spațială Internațională
21 May 2021
PORTRET: Fizicianul şi militantul pentru drepurile omului Andrei Saharov – 100 de ani de la naştere
21 May 2021

Dimensiunea științifică a artei: Filmul de weekend – Never let me go (2010) in regia lui Mark Romanek

 

Dacă plouă în acest sfarsit de saptamana și vreți un film bun, atunci vă recomandăm filmul: Sa nu ma parasesti niciodata, un film din anul 2010 în regia lui Mark Romanek.

”Ce se întâmplă cu copiii după ce cresc? Unii devin actori celebri, alții vor lucra ca vânzători, alții vor fi profesori. Poate vor ajunge piloți de curse, sportivi sau șoferi de autobuz. Ar putea ajunge orice. Dar nimeni nu știe înainte ca toate acestea să se fi întâmplat.” Spune profesoara în fața unei clase de copii. ”Dar cu voi este altceva, pentru că viitorul vostru este deja stabilit. Niciunul nu va ajunge nici actor, nici vânzător. Nici unul nu va face altceva ,decât să trăiască viața care i-a fost pregătită. Veți fi adulți, dar doar pentru scurt timp, pentru că înainte de a ajunge la vârsta mijlocie veți începe să vă donați organele vitale. Pentru asta ați fost creeați.”

Recomandarea de film pentru acest sfârșit de săptămână merge către Never let me go  (Să nu mă parasești niciodată), un film SF din anul 2010 în regia lui Mark Romanek.

Un film distopic, o poveste romantică, destine tragice, de fapt, o problemă de etică în creearea de clone umane.

Rubrică realizată de Mihaela Ghiță împreună cu Raul Pahonea, regizor