ȘTIINȚA 360 – 10 IANUARIE 2022 COVID, O PANDEMIE ÎN DESFĂȘURARE
10 January 2022
COVID, O PANDEMIE ÎN DESFĂȘURARE Sinteza măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2
11 January 2022

Dimensiunea științifică a artei: Marius Iancu – Prima fotografie din Ținutul Buzăului a fost un șorecar comun. Ep. 2

 

Suntem la rubrica Dimensiunea științifică a artei, și în această săptămână vorbim cu un fotograf naturalist și despre Geoparcul Ținutul Buzăului.

Totul a început în anul 2007 când Universitatea din București și Consiliul Județean Buzău, au luat pentru prima dată în considerare înființarea Geoparcului Ținutul Buzăului. A fost nevoie de încă 6 ani, timp în care s-a redefinit „Ținutul Buzăului” ca fiind un teritoriu de dezvoltare sustenabilă, iar strategia „Geoparc” devenind o unealtă și nu un scop. Inițiativa a căpătat un caracter puternic transdisciplinar,  îmbinând abordarea antreprenorială cu cercetarea și dezvoltarea susținută de Universitatea București.

In decembrie 2021 Comisia UNESCO a decis la Paris, în urma evaluării, că Ținutul Buzăului merită titlul de Geoparc Global UNESCO.

Marius Iancu,  este fotograful oficial pentru Ținutul Buzaului. El surprinde natura în toată diversitatea ei, de la peisaj, la sălbăticiunile pădurii, păsări, plante, animale. Poveștile fotografiilor încep de acasă.

https://tinutulbuzaului.org

https://www.facebook.com/tinutulbuzaului/

http://mariusiancu.ro

Credit foto: Marius Iancu, Sorecar comun (Buteo buteo)

Interviu cu Marius Iancu – fotograf naturalist

Realizator Mihaela Ghiță