Noaptea cercetătorilor europeni
30 September 2019
CONSULTAȚII – 29 SEPTEMBRIE 2019
30 September 2019

Dimensiunea științifică a artei: ,,Știința Altfel”, o emisiune online trăsnită despre fizică și chimie, cu explicații interactive și amuzante – episodul 1

Asociația Fascination lansează emisiunea ,,Știința Altfel” pe canalul de youtube. 

Emisiunea ,,Știința Altfel” debutează în anul școlar 2019-2020 cu 24 de episoade,  10 de fizică de clasa a VI-a și 14 de chimie de clasa a VII-a. În fiecare miercuri, de la ora 17:00, va fi difuzat câte un episod, alternând conținutul de fizică cu chimie.

Asociația Fascination, în parteneriat cu Fun Science Romania și televiziunea educațională Da Vinci, lansează emisiunea ,,Știința Altfel” pe canalul de youtube ,,Profesorul Trasnit TV”. Emisiunea își propune să ofere o perspectivă amuzantă, trăsnită și interactivă asupra lecțiilor de fizică și chimie ce se regăsesc în programa școlară.

În fiecare miercuri, de la ora 17:00, va fi difuzat câte un episod, care are o durată de aproximativ 15 minute, alternând conținutul de chimie cu fizică. 

Despre Asociația Fascination 

Asociația Fascination este o organizație dedicată promovării activităților și proiectelor din domeniul științei, prin realizarea unor evenimente educative și interactive, menite să aducă la un loc elevi și studenți, companii de profil și specialiști, precum și publicul larg interesat de știință. Misiunea Asociației Fascinațion este aceea de a populariza știința în rândul copiilor, tinerilor și adulților, stimulând interesul acestora prin trei calități-cheie ale evenimentelor organizate: interactive, educaționale și inspiraționale. Asociația Fascination a fost premiată cu locul III pentru Festivalul Științei SCIKids de către Gala Societății Civile, la secțiunea Educație, Învățământ și Cercetare, în 2017. 

Primul episod de introducere a lecțiilor de chimie poate fi vizionat deja aici.


Interviu cu  Andreea M. Stoica și Spooky aka Alexandru Iacovlev – profesorul trăsnit

Realizator Mihaela Ghiță