Pastila antistres – Ce facem când anxietatea ne cucerește?
31 March 2020
Dimesniunea științifică a artei – Tincuța Heinzel – ep. 3 – Cine e interesat de arta inspirată din știință?
1 April 2020

Dimesniunea științifică a artei – Tincuța Heinzel – ep. 2 – Cercetarea științifică și cercetarea artistică se învață încă din facultate

Utilitatea textilelor digitale începe să se extindă de la aplicațiile militare, sau cele pentru spațiul cosmic, pentru costumele speciale care transmit parametrii vitali ai celor care le poartă, până la costume de scenă sau aplicații inginerești pentru izolarea conductorilor electrici. 

Pentru toate acestea colaborarea între ingineri/cercetători și designeri/artiști este necesară și această colaborare începe să fie deprinsă încă din școală.

”Arta este un gardian critic pentru ce se întâmplă în lumea științei, iar desgin-ul este un mediator pentru ce se întâmplă în câmpul cercetării, explică Tincuța Heinzel rolurile pe care și le împart arta, știința și design-ul în viața de zi cu zi.”

Interviu cu Tincuța Heinzel profesor de arte și design la  School of the Arts, English and Drama – Universitatea Loughborough din Marea Britanie. 

FOTO: Soft Circuitry Kit (2016). Credit foto: Tincuta Heinzel, Link:  http://etextile-summercamp.org/swatch-exchange/circuits-kit/.  

Realizator Mihaela Ghiță