PORTRET: Jules Verne şi fascinantele sale călătorii
24 March 2021
Timpul prezent în literatură: Andrei Dósa: “Simțeam că goana oamenilor după maximizarea plăcerii trebuie să se  termine“
26 March 2021

Două perspective asupra creativității aplicate – Anca Ghinea și Phil Teer, în dialog la LibFest

LibFest, târgul de carte și experiențe culturale aflat la prima ediție în mediul virtual, aduce iubitorilor de carte titluri cu prețuri speciale, dar și peste o sută de evenimente – lansări de carte și dialoguri cu autorii momentului, în periada 25-28 martie 2021.

Pe 28 martie, de la ora 16:00, Anca Ghinea, expert în creativitate, trainer și fondatoarea Kreatoria.ro, intră în dialog cu Phil Teer, scriitor, strateg și co-fondator al legendarei agenții de creație londoneză St. Luke’s, despre creativitate și căi concrete de a ne bucura de efectele ei. Discuția va avea loc pe paginile de Facebook Libris, Editura Creator și kreatoria.ro și va fi moderată de Iuliana Răducan, manager al Editurii Creator.

În volumul „Creatori în acțiune”, lansat în luna februarie, Anca Ghinea răspunde la întrebări legate de originea creativității și capacitatea noastră de a controla acest proces și propune o serie de idei și de sfaturi aplicate care ajută la stimularea creativității, chiar și mai ales în momentele dificile.

Pornind de la premisa că spiritul creativ e prezent în oricare dintre noi, Anca Ghinea explică pe înțelesul tuturor cum se poate flexa acest mușchi și cum se poate transpune orice vis în realitate: „Creativitatea joacă un rol din ce în ce mai important în viața personală și profesională, fiind astfel puși în față necesității de a trece această noțiune din abstract în concret. Cartea ajută cititorul ca acest transfer să se realizeze cu ușurință, cu plăcere și entuziasm, oferindu-i un impuls pentru a-și pune în practică ideile creative și a le trece prin toate fazele unui proces creator.”

„Ambele cărți abordează tema creativității și a importanței ei în viața cotidiană, dacă titlul lui Phil Teer, „Noua eră a imaginației” este un manifest ce pledează pentru existența unui venit de baza universal care să vină în sprijinul oamenilor, care nemaifiind preocupați de grija zilei de mâine, și-ar putea folosi resursele pentru a fi creativi, cartea Ancăi Ghinea „Creatori în acțiune” ne ajută să stimulăm creativitatea, să găsim inspirația în beznă, să ne folosim de limbaj pentru a crea magie prin scris,” menționează Iuliana Răducan, manager Editura Creator.

„Noua eră a imaginației” a lui Phil Teer, este în schimb un manifest creativ pentru venitul universal de bază. Autorul analizează care sunt efectele creative, dar și antreprenoriale ale experimentelor despre venitul de bază, ce ar putea deveni o soluție universal pentru blocajele din procesul de creație. În carte sunt dezvoltate adevărate povești despre modul în care poeții romantici au inventat consumerismul, artiștii au regenerat orașe precum New York, Glasgow și Berlin iar genii precum David Bowie, Bob Dylan, Kurt Vonnegut, Haruki Murakami și mulți alții și-au eliberat spiritele creative și și-au schimbat viețile.