Târgul Gaudeamus Litoral 2018 este în plină desfăşurare
14 August 2018
S-a încheiat Gaudeamus Litoral 2018
17 August 2018

Ediţia a X-a a Târgului de Carte Gaudeamus Litoral 2018, la final

Ediţia a X-a a Târgului de Carte Gaudeamus Litoral 2018 se apropie de final.

Târgul se va încheia cu un spectacol extraordinar de muzică şi dans, realizat în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean ‘Teodor Burada’ al Consiliului Judeţean Constanţa.

Evenimentul va începe la ora 20:00 şi se va desfăşura sub egida Centenarului Marii Uniri şi a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la Patria Mamă.

Reporter: Adrian Băncilă – Volumele lansate, tombola organizată într-un mod inedit, dar şi spectacolele din piaţeta Perla au creat o atmosferă incredibilă la Mamaia. Despre noutăţile ediţiei ne-a vorbit şeful Departamentului ‘Gaudeamus’, Connie Chifor:

Connie Chifor: Până acum a fost o ediţie frumoasă, care a stat sub semnul tuturor aniversărilor anului. Oamenii au venit, au cumpărat carte, au revenit să mai cumpere ceva, ceea ce ne bucură. Zilnic s-a desfăşurat tombola ‘Gaudeamus’, din 90 în 90 de minute, în onoarea celor 90 de ani ai Radio România. Am avut şi evenimente atât literare, cât şi muzicale. Piaţeta Perla a fost plină în ultimele două seri pentru că oamenii au venit să asiste la concertele organizate.

Reporter: În premieră la Târgul Gaudeamus Litoral a fost amenajat şi standul Centenar.

Connie Chifor: Nou pentru Gaudeamus Litoral a fost standul Centenar, în care am adunat o colecţie foarte frumoasă de carte dedicată momentului Marii Uniri şi Primului Război Mondial.

Reporter: În această seară, pe lângă tombolele Gaudeamus, vom afla cine este şi Miss Lectura.

Connie Chifor: Am abordat, evident, frumos şi politicos cele mai frumoase vizitoare, le-am rugat să se înscrie în concurs, le-am fotografiat şi astăzi vom lua decizia finală. Avem ca premiu o tabletă

romania-actualitati.ro