Culise sonore. „Am ales o meserie umilă, în care să găsesc mai mult sens” – Natalia Sitcai, despre arta pâinii și curajul unui nou început
11 Noiembrie 2025, 10:12
Natalia Sitcai este fondatoarea unei brutării artizanale din Sibiu, deschise în urmă cu cinci ani, după o carieră de peste două decenii în domeniul fotografiei. A studiat regia de film, însă și-a construit parcursul profesional în fotografie, domeniu în care a activat timp de 20 de ani – mai întâi în România, apoi în Kuweit, unde a locuit timp de 14 ani.
După revenirea în țară, Natalia a ales să o ia de la zero și să urmeze o nouă direcție profesională: brutăria artizanală. A absolvit cursuri de brutărie la Academia Elvețiană de Pâine din Dubai, iar formarea sa a fost completată de colaborarea cu un mentor olandez, fondatorul singurei școli de brutărie organică din lume, cu care păstrează și astăzi legătura.
„Principala investiție în pâine e timpul, dar cea mai satisfăcătoare rămâne faza de coacere, când pâinea capătă formă, miros, identitate – o privesc ca pe un obiect de artă.”
Oana Ciucă a stat de vorbă cu Natalia despre ce înseamnă să fii, în același timp, brutar și antreprenor.








