Buletin cosmic
17 April 2019
Știința în cuvinte potrivite vă invită săptămâna aceasta la CAMPUS!
19 April 2019

FOND România la Conferinței la nivel înalt „Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă”, București, 16 aprilie a.c.

FOND România a facilitat sesiunea dedicată societății civile, ce a avut ca scop evidențierea rolului societății civile în implementarea și monitorizarea Agendei 2030 la nivel național și european, punând accentul pe promovarea parteneriatelor pentru dezvoltare și cooperare (reflectat în Obiectivul de Dezvoltare nr.17). 

Sesiunea are loc în cadrul Conferinței la nivel înalt „Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă”, organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al prim-ministrului României, în colaborare cu Ministerul de Externe.

FOND România dedică un interes special acestui eveniment, având în vedere derularea proiectului European ”Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021”, în contextul exercitării Președinției Consiliului UE de către România în prima jumătate a anului 2019. Proiectul este implementat de către Platforma Națională de ONG-uri Finlandeză – Fingo, în parteneriat cu platformele naționale de ONG-uri active în domeniul dezvoltării internaționale din România (FOND România), Croația (CROSOL) și Confederația europeană de ONG-uri CONCORD, fiind finanțat de către Comisia Europeană.

Interviu cu Adela Rusu, Director FOND România.