Idei în nocturnă. Pagini de Istorie: Opt decenii de la „Rebeliunea legionară” (2) cu dr. Ottmar Trașcă, șeful sectorului Istorie Universală și Relații Internaționale al Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române
26 January 2021
Introspecții, duminică, 31 ianuarie 2021, ora 18.30: Dependența de substanțe psihoactive la adolescenți
28 January 2021

Întâlnire #online: Efectele pandemiei asupra copiilor, duminică, 31 ianuarie, ora 17:00

Teatrul Ion Creangă organizează „Întâlnirea #online: Efectele pandemiei asupra copiilor” – o dezbatere adresată tuturor părinților interesați să descopere cum pot gestiona mai bine impactul negativ al tensiunilor și incertitudinilor care i-au afectat pe cei mici în perioada pandemiei, transmisă LIVE: FB.com/TeatrulIonCreanga, FB.com/RadioRomaniaCultural…

Programată duminică, 31 ianuarie, ora 17:00 și transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrului (https://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga) și a Radio România Cultural (https://www.facebook.com/radioromaniacultural) întâlnirea își propune să ofere o imagine cât mai cuprinzătoare asupra emoțiilor și nevoilor copiilor în contextul acestei perioade solicitante, dar și asupra dificultăților întâmpinate de părinți: de la transformările neașteptate de comportament ale celor mici, la adaptarea impusă la o nouă realitate și o nouă rutină nu doar pe plan profesional, ci și personal.

Astfel, pornind de la exemplele oferite de actrițele Carmen Palcu și Julieana Drăghici, care vor împărtăși din experiențele lor ca părinți și artiști, psihologul și psihoterapeutul Lorena Diaconescu, moderatorul întâlnirii online, va oferi răspunsuri, sfaturi și soluții, îmbinând teoria din terapie și psihoterapie strategică cu informațiile din practică.

„E bine să știm că noi, adulții, ar trebui să îi protejăm pe copii nu de realitatea pe care o trăim azi cu toții, ci de încărcătura emoțională pe care uneori o manifestăm de față cu ei și, fără să ne dăm seama, o transferăm și pe umerii lor. Nu trebuie să le ascundem faptul că ne aflăm într-un context dificil, dar e bine să le vorbim pe înțelesul lor, să construim scenarii posibile acceptabile, pe un ton liniștit, în cuvinte familiare, poate chiar pe un ton hazliu sau prin metode ludice. Cum putem face acest lucru, vom afla în cadrul întâlnirii, iar exemplele din practică vor completa informațiile necesare”, Lorena Diaconescu, psiholog și psihoterapeut.
Discuția poate fi urmărită pe Facebook.com/TeatrulIonCreanga sau ulterior, înregistrarea evenimentului putând fi accesată în secțiunile Videos și Home ale paginii Facebook.