Regele Mihai I – Un eveniment cu istoricul G. Filitti
23 January 2018
“O Prietenie Regală. Grigore Antipa și Regii României 1892-1944” la Librăria Humanitas de la Cişmigiu
25 January 2018

InterActiv -Bullying în grupurile de copii

Bogdan are 10 ani și locuiește cu mama, într-un oraș mic. Din clasa întâi este tot timpul ținta glumelor răutăcioase, atât ale copiilor din vecini, cât și ale colegilor de școală. Este agresat chiar fizic de nenumărate ori.

Cum îl ajutăm pe Bogdan? Vă așteptăm părerile la InterActiv, vineri, 26 ianuarie, în direct, la Radio România Cultural. Invitatul Danielei Vasile este psihoterapeutul Claudiu Ganciu, președinte executiv al Asociației Române de Psihanaliză a Legăturii de Grup și Familie ”Enrique Pichon Riviere”. Numerele de telefon: 021 311 12 40 și 021 319 05 05.

Până la 6 ani, Bogdan a fost crescut de o bunică, la țară.  Părinții lui au divorțat când el era bebeluș și au început să se implice în viața lui Bogdan abia când acesta a început școala. Cu tatăl are acum o relație episodică, mai ales în weekenduri și, de obicei, aceste weekenduri sunt însoțite de mari certuri între părinți.

Începutul școlii a fost dificil pentru Bogdan. Nu a reușit să se integreze, să aibă relații. Colegii îl ironizează, îi găsesc porecle și uneori este bătut de copiii de la bloc. Un moment important este cel în care Bogdan constată că el nu poate să fie violent. Este momentul când, în gașca de la bloc, unii copii prind pe cineva care îi agresase și acum îl invitau pe Bogdan să îl lovească. Bogdan nu poate să facă asta, deși ar vrea.

De un an nu mai vrea să iasă cu copiii în fața blocului și rămâne în casă unde se joacă singur. Citește mult și își creează o lume formată din personaje care joacă și rol de a fi erou, salvator. La școală situația continuă, acolo lui Bogdan îi este mai greu să se izoleze.