Live pe pagina de Facebook Radio România Cultural, lansare si dezbatere: Lungul zbor spre casă de Alan Hlad
16 September 2020
Scriitoarea Petronela Rotar: „Ar trebui să îi vedem pe cei care s-au infectat cu noul coronavirus ca pe niște victime, nu ca pe niște infractori″
16 September 2020

INTERVIU David Grossman: Dacă nu ne străduim tot timpul, dacă nu înotăm, e ușor să ne înecăm în această realitate. Iar literatura asta face: ne ajută să nu ne înecăm

Literatura ne încurajează să insistăm asupra nuanțelor, să nu cedăm în fața formulărilor greșite ale anumitor lucruri, idei sau valori, să nu cedăm în fața stereotipurilor sau a asalturilor pline de clișee și să nu le permitem celorlalți să ne construiască lumea interioară și nici pe cea exterioară, spune scriitorul David Grossman.

„De mine viața și-a tot râs“, cea mai recentă carte a scriitorului israelian publicată în România la editura Polirom, are la bază o poveste reală. Povestea vieții Evei Panić-Nahir, o fostă prizonieră în tabăra de reeducare de la Goli Otok. 

Despre povești și personaje puternice, despre rolul literaturii în viața noastră, despre instinctul scriitorului și despre impactul pandemiei a vorbit Dorina Călin cu David Grossman.