Paul Celan 100. Live & online despre volumul „nu vrea / cicatrice”. Studii despre Paul Celan la împlinirea a 100 de ani de la nașterea poetului de Andrei Corbea
16 December 2020
Timpul prezent în literatură – “Fragil“ dar puternic: un debut literar remarcabil
18 December 2020

Interviu LIVE cu Patricia Morrisroe, autoarea romanului Sonata lunii. Romanul unei iubiri

Editura Corint a pregătit o surpriză tuturor celor care iubesc muzica și cărțile – joi, 17 decembrie, ora 19.00, o vom cunoaște pe scriitoarea Patricia Morrisroe, cea care semnează cel mai recent roman din colecția Corint Fiction: Sonata lunii. Romanul unei iubiri.

Frumoasa Giulietta Giucciardi, căreia îi este dedicată celebra sonată, devine, în cartea Patriciei Morrisroe, obiectul unei biografii romanțate, cu accente spectaculoase, pe fundalul opulent al Vienei din secolul al XIX-lea, în care muzica, intrigile și secretele scandaloase abundă.

Sonata lunii. Romanul unei iubiri este o odă adusă pasiunii eterne. O grandioasă poveste de dragoste, întrețesută cu eșecuri, rivalități și intrigi politice. Un portret emoționant al titanului care s-a luptat cu zeii și al femeii care a înfruntat convențiile vremii pentru a-l iubi.

Autoarea, care a debutat cu New York Times, Vogue, Vanity Fair și The New York Times, debutează cu acest roman în care docuentarea istorică minuțioasă, acuratețea tablourilor sociale și tușa romantică a personajelor sunt impregnate de adagio sostenuto, bântuitoarea primă mișcare a sonatei.

Interviul Ioanei Bâldea Constantinescu cu scriitoarea Patricia Morrisroe va putea fi urmărit pe https://www.facebook.com/corint.editura.