Cazania lui Varlaam, capodoperă a culturii românești medievale
30 April 2018
Buletinul cosmic 
2 May 2018

Istoria speciei umane 

„26. Şi a zis Dumnezeu: ”Să facem om după chipul şi asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!” 27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie“, se arată în Biblie, în Vechiul Testament.
Conform textelor biblice Adam și Eva au trăit într-un loc paradisiac denumit Gradina Edenului. Dar, desigur, aceasta nu este singura teorie care explică aparăiția omului pe Planetă. Conform teoriilor elaborate de studiile genetice din ultimii 30 de ani, cercetătorii au localizat acest Eden inițial ca fiint un teritoriu aflat undeva în inima continentului african, de unde descendenții acelui grupuscul de hominizi ar fi migrat, ajungând de-a lungul timpului să pupuleze întreaga planetă. Recent, însă, această teorie a exodului african, denumită ”Out of Africa” începe să se clatine.
Adrian Nicolae redactor al revistei Știință și Tehnică a deschis un dosar al evoluției speciei umane în cele mai recente numere ale revistei, articole foarte documentate care artă, nu doar evoluția speciei umane ci și evoluția teoriilor care încearcă să explice apariția omului pe Pământ.
Dacă doriți să știți de ce Adrian Nicolae este atât de bine documentat în antropogeneză, este pentru că își face un doctorat în istoria și evoluția speciei umane.
Interviu cu Adrian Nicolae, redactor Știință și Tehnică
Realizator Mihaela Ghiță