Timpul prezent în literatură – Radu Vancu: “Celan reinstaurează omul în centrul poeziei“
20 November 2020
„Ce vrem noi, femeile?” de Isabel Allende – o pledoarie pentru viața ce trebuie savurată cu intensitate
20 November 2020

Lansare Editura Casa Radio – A fost un timp când vă spuneam şi vouă… de Emil Brumaru

O antologie a destinului literar al celui mai senzorial poet al literaturii române, Emil Brumaru, de-a lungul deceniilor şi epocilor de eflorescenţă creatoare, va fi lansată sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 11:30, de Editura Casa Radio. Evenimentul va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio.

Albumul A fost un timp când vă spuneam şi vouă. Poeme rostite la Radio (2002), carte şi CD, o antologie de poezii de Emil Brumaru citite de poet, pentru Radio România, în anul 2002, este completat cu un pasionant interviu cu poetul, realizat de Eugen Lucan pentru Radio România Cultural, în anul 2001, şi cu ilustraţiile artistei Zamfira Zamfirescu. Textele semnate de Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Şerban Foarţă şi Veronica D. Niculescu, întregesc albumul.

Despre experienţa întâlnirii cu poezia lui Emil Brumaru şi personalitatea marelui poet vor vorbi criticul literar Cosmin Ciotloş, îngrijitor al volumului şi prefaţator, Zamfira Zamfirescu, inspirată ilustratoare a cărţii, şi istoricul literar Bogdan Creţu, postfaţator şi unul dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe Emil Brumaru. Invitat special va fi Șerban Foarță. Vocea poetului ne va însoţi în această evocare biografică şi totdeodată călătorie către izvoarele inspiraţiei poetice.

A fost un timp când vă spuneam şi vouă este un document scris şi sonor şi un eveniment editorial de excepţie, restituind publicului o voce poetică de colecţie şi imortalizând creaţia poetului Emil Brumaru.

Detalii: https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=2&cat=13&prod=2566

Volumul A fost un timp când vă spuneam şi vouă, carte şi CD de Emil Brumaru, poate fi achiziţionat, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.