Despre calculul cuantic, la timpul prezent
19 February 2018
#raportuldegarda.ro
20 February 2018

Lege impotriva ambroziei, cea mai alergena planta din Romania

Camera deputatilor a votat recent proiectul de lege privind combaterea ambroziei – cea mai alergena planta din Romania. Proiectul are o componenta de preventie si de informare si una referitoare la obligatiile proprietarilor sau detinatorilor de terenuri de a distruge aceasta planta invaziva pentru a opri raspandirea ei. In tarile europene exista deja reglementari stricte care prevad pedepse foarte mari pentru cei care nu-si curata terenurile de ambrozie.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o buruiana invaziva, originara de pe continentul american, care are perioada de inflorire in lunile august si septembrie si care creste pe marginea drumurilor si pe terenuri neingrijite. O singura planta matura de ambrozie poate sa elibereze pana la 8 miliarde de grauncioare de polen si produce in jur de 30.000 de seminte care isi pastreaza puterea germinativa si timp de 40 de ani.

Interviu cu prof. univ. Paulina Anastasiu, Fac. de Biologie a Univ. Bucuresti, directoarea Gradinii botanice ’Dimitrie Brandza’

Foto: Paulina Anastasiu