Exploratorii lumii de mâine
7 June 2018
Diaspora.Dincolo de granite:”Dezbaterile intelectuale contemporane, în marea majoritate, sunt în strânsă legătură cu știința și tehnologia. Trebuie analizate bazele filozofice ale acestor dezvoltari”
7 June 2018

Măgurele High Cluster deschide porțile colaborării cu artiștii

 

Clusterul ”High Tech” de la Măgurele a organizat marți 5 iunie la CETAL – Centrul de Tehnologii Avansate cu Laser, o întâlnire între cercetători, artiști și jurnaliști, dedicată posibilităților de dezvoltare a artelor plastice într-o direcție inovatoare.

”La momentul acesta dispozitivele dotate cu laser pot decupa, suda sau pot face depuneri din pulberi prin tehnologia imprimării 3D, dar ne dorim promovarea  tehnologiei laser în rândul artiștilor pentru început ca instrument pentru … sculptură”. afirmă Dragoș Șeuleanu directorul executiv al Clusterului Măgurele

”Până acum două săptămâni când au fost făcute primele teste de 3 Petawatti la ELI-NP, CETAL deținea cel mai puternic laser din Europa și al 3-lea ca putere din lume. În afara acestuia, institutul deține și dispozitive performante care funcționează folosind puterea razei laser în scopuri foarte practice și nu doar pentru cercetări fundamentale.” Andrei Popescu cercetător la CETAL.

Reportaj: Dragoș Șeuleanu, directorul executiv al Măgurele ”High Tech Cluster”, Andrei Popescu, cercetător la CETAL, Marian Zamfirescu director general INFLPR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor.

Realizator Mihaela Ghiță