Constantin Brâncoveanu la Târgoviște, partea a 2-a
24 October 2016
Idei in nocturna- Pagini de Istorie: Ziua Armatei, ziua Regelui. Coroana, sabie si scut!
25 October 2016

Muzeul Cotroceni marchează marți împlinirea a 150 de ani de la fondarea Dinastiei regale române

Celebrarea a 150 de ani de la fondarea Dinastiei regale române și ziua de naștere a regelui Mihai I vor fi marcate, marți, la Muzeul Național Cotroceni, cu proiecția filmului “Războiul Regelui”, de John Florescu, și lansarea volumului “Anul Regal”.

“Războiul Regelui”, cel mai complex documentar, bazat pe interviul acordat de regele Mihai lui John Florescu, reprezintă răspunsul dat de monarhul român posterității cu privire la deciziile sale pentru țară, luate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Volumul “Anul Regal”, prefațat de principele Radu, conține texte ce abordează aspecte privind istoria Casei Regale din România, precum și rolul pe care aceasta l-a avut de-a lungul timpului în viața socială și politică românească.

Cartea este structurată pe trei părți: “Prolegomene la o sărbătoare istorică”, “Calendarul unui Jubileu. 150 de ani de istorie românească: personalități și date regale” și “Continuitatea monarhică. Repere istorice și provocări instituționale”.

Printre cei 24 de autori care au eseuri în volum se numără principele Radu, Sir Gavyn Arthur (cel de-al 675-lea lord primar al Londrei), istoricul și eseistul Gabriel Badea-Păun, doctorul în filosofie Nicolae Drăgușin și istoricul Simona Preda.

Sursa: AGERPRES