Poezia scrisă de femei în anii comunismului
31 January 2021
Paula Erizanu, scriitoare și jurnalistă: „Literatura este un act de intimitate ce aduce mai aproape doi oameni care altfel nu s-ar fi deschis unul către celălalt  – autorul și cititorulˮ
3 February 2021

Muzeul Literaturii Române Iași – start înscrierilor la Concursul „Ion Creangă” de creaţie literară Povești

La Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară Povești – care cuprinde trei secțiuni: „Povești scrise de copii”, „Povești scrise de adolescenți”, respectiv „Povești scrise de adulți” – sunt așteptate lucrările până pe 20 martie 2021.

Premiile vor fi anunțate în cadrul Zilelor Bojdeucii, eveniment desfășurat în perioada 14-15 aprilie 2021. Tot atunci se va lansa volumul Poveştile de la Bojdeucă, cu textele autorilor premiați la ediția din anul 2020.

Conform tradiției, poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul Poveştile de la Bojdeucă, care va fi lansat în anul 2022.

Ce trebuie să știți, pe scurt: câștigătorii premiilor I la acest concurs, la edițiile anterioare, nu mai pot participa decât dacă au trecut la o altă etapă de vârstă, lucrările trebuie să fie în întregime creația autorilor și nu se pot înscrie în concurs creații literare declarate câștigătoare într-un alt concurs de creație literară.

Care sunt termenii și condițiile de participare la concurs și multe alte informații găsiți pe https://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/evenimente/concursul-national-ion-creanga-de-creatie-literara-povesti-editia-a-xxix-a-2021.