Biserica de la Coroana, cel mai vechi monument din Bistrița
14 September 2016
Maia Morgenstern va reprezenta Bucureștiul în fața juriului care va decide orașul recomandat a fi Capitală Europeană a Culturii
15 September 2016

Muzeul Memorial “Prof. Dr. Victor Babes” din București

Muzeul Memorial “Prof. Dr. Victor Babes” este situat pe strada Andrei Muresanu – strada ce porneste din  dreapta parculetului ce  a adapostit pana de curand statuia “Lupoaica Romei” , astazi in parcul Brancusi, mergand catre Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon. Cartierul bucurestean este el insusi un muzeu prin istoric – astfel printre case cu parter suprainaltat si etaj ce imbina placut diferite stiluri arhitecturale aflandu-se si casa Mircea Babes, fiul lui Victor Babes.

Avand un patrimoniu deosebit de bogat si variat acest muzeu dedicat unui savant in medicina reuseste sa reconstituie originile, atmosfera familiara si in mod special activitatea profesionala a profesorului doctor Victor Babes (1854-1926). Atmosfera muzeului este intregita si de o serie de obiecte care reflecta latura artistica a savantului : biroul din mahon realizat la Munchen dupa un desen al sau , o biblioteca cu triciclu de oglinzi, masute de epoca, un salonas Chipendalle, o sufragerie avand piese cu ornamente in spirala, o masa din bronz si portelan Sevres, un cufar din sec. al XVII-lea precum si multe alte obiecte de arta plastica si decorativa.
Madalina Corina Diaconu: