Astăzi începe la Stockholm săptămâna premiilor Nobel
2 October 2017
NOBEL 2017: Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young, premiul Nobel pentru Medicină
2 October 2017

Ne întoarcem!

Plini de energie și cu chef de vorbă, cu subiecte care mai de care mai interesante și mai actuale, cu rubrici consacrate – Exploratorii lumii de mâineViața medicală, Creație științifică și drepturi de autor în lumea digitală – dar și cu unele noi: Povestea geniului, Raportul de gardă -, cu un concurs de știință pentru copii, la care premiile sunt cărți de știință din colecția Humanitas Junior dar și cu foarte multe subiecte de actualitate. Spre exemplu, știți ce este Echispine? Vă spunem, acum, doar atât: este un dispozitiv de corectare a tasărilor vertebrale, inventia a doi elevi de clasa a 11-a. Detalii veți afla în ediția de astăzi a emisiunii Știința în cuvinte potrivite. 
Pentru că este început de octombrie, nu uităm că astăzi se anunță premiul Nobel pentru medicină sau fiziologie, ceea ce înseamnă că se dă startul unui nou sezon de premii Nobel!
Inline image 1
Și tot astăzi, de Ziua Mondială a Arhitecturii dar și a Habitatului, vom vorbi despre relația dintre schimbările climatice – o realitate care nu mai poate fi negată! –  și urbanizare. Nu degeaba, Uniunea Internațională a Arhitecților a propus ca tema din acest an să fie “Acțiune împotriva schimbărilor climatice!”.
 
 
Dar nu devoalăm totul! În schimb, vă așteptăm alături de noi, astăzi dar și în fiecare zi, de luni pînă vineri, între 13.20 – 14.00, în direct pe toate lungimile de undă ale Radio România Cultural dar și pe www.radioromaniacultural.ro

Echipa emisiunii Știința în cuvinte potrivite