Deschiderea bienalei timișorene de arhitectură – BETA 2016
7 October 2016
Programe educaționale pentru școlari și preșcolari la Muzeul de Geologie al României
11 October 2016

NOBEL 2016: Oliver Hart și Bengt Holmström, premiul Nobel pentru Economie

Oliver Hart şi Bengt Holmström au primit astăzi, 10 octombrie, Premiul Nobel pentru Economie pe 2016, pentru contribuţia lor la teoria contractelor.

“Munca lor a pus bazele pentru conceperea de politici și instituții în multe domenii, de la legislația falimentului la politici constituționale”, a explicat juriul.

Premiul Nobel pentru economie este al cincilea premiu Nobel atribuit în acest an, după cel pentru medicină, fizică, chimie și pace. Premiul Nobel pentru literatură va fi anunțat joi.

În mod frecvent, Comitetul de decernare a premiilor Nobel pentru Economie a recompensat doi sau trei economiști însă în 2015 un singur cercetător, americano-britanicul Angus Deaton a fost premiat pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării.

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei și a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanțat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanțate de Fundația Nobel.

AGERPRES