Din 24 septembrie, lectura devine aventură la Festivalul NARATIV!
22 September 2016
Vocile memoriei – calatorie prin Bucuresti, cu ajutorul amintirilor mai vechi sau mai noi ale catorva scriitori de ieri si de azi
22 September 2016

Nocturna bibliotecilor la Biblioteca Metropolitană București

Sâmbătă, 24 septembrie, Biblioteca Metropolitană București vă așteaptă la o noapte albă în Sediul Central ‘Mihail Sadoveanu’, Filiala ‘Ion Creangă’, Filiala ‘Gheorghe Lazăr’ și Spațiul ‘X’ adiacent Filialei ‘Emil Gârleanu’, unde vor avea loc, între 18.00 și 02.00, evenimente-spectacol, sesiuni de board games, schimburi de cărți și tururi interactive de bibliotecă.

La Sediul Central Mihail Sadoveanu,  între două tururi de bibliotecă, puteți alege o reprezentație a teatrului de umbre sau a teatrului de marionete, să vizionați expoziția de fotografie ‘București — Micul Paris’ organizată de membrii Fotoclub CLOSE UP, să participați la evenimentele interactive: Book exchange corner (adu o carte și ia una la schimb), Borcanul cu cărți (sugestii de lectură), Pungă misterioasă (împrumută o carte ‘pe neve’).

Începând cu ora 23.30, Maia Morgenstern si actorii Teatrului Evreiesc de Stat vor prezenta spectacolul-lectură ‘Varșovia: Ghid turistic’.  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Filiala ‘Ion Creangă’  pregătește pentru copii și părinți ateliere de imaginație, de desen și pictură pe spații largi pe tema toleranței, ateliere de cadouri handmade pentru copiii din centrele de plasament Sector 4, teatru de marionete, precum si nelipsitele board games.

Spațiul ‘X’, adiacent Filialei ‘Emil Gârleanu’, provoacă adolescenții la un brainstorming nocturn pentru o întâlnire experimentală cu conceptul ‘makerspace’ folosind tehnica graffiti și painting with light.

Filiala ‘Gheorghe Lazăr’  lansează o invitație la o noapte de board games în cartierul Militari.

Adresele filialelor:

Sediul Central ‘Mihail Sadoveanu’ — Sector 1: Str. Tache Ionescu 4, https://www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

Filiala ‘Ion Creangă’ — Sectorul 1: Str. Christian Tell, Nr. 10

http://www.bibmet.ro/detalii-articol.aspx?artId=220&c=3&catId=268

https://www.facebook.com/ioncreanga.biblioteca/?fref=ts

Spațiul ‘X’, adiacent Filialei ‘Emil Gârleanu’ — Sectorul 3: Bd. Octavian Goga 6, Bl. M25

http://www.bibmet.ro/detalii-articol.aspx?artId=270&c=3&catId=268

https://www.facebook.com/biblioteca.emilgarleanu/?fref=ts

Filiala ‘Gheorghe Lazăr’   — Sector 6: Str. Dealul Țugulea, Nr. 12, Bl. 8C, Sc. 1

http://www.bibmet.ro/detalii-articol.aspx?artId=256&c=3&catId=268

https://www.facebook.com/bibliotecalazar.ro/?fref=ts

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice destinată tuturor bucureștenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susține activ informarea, cercetarea, educația și recreerea locuitorilor din București și județul Ilfov, și care contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor prin oferta ei inovatoare și programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informații găsiți pe www.bibmet.ro și la www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.