Christine Angot este laureata Premiului Médicis, ediția 2021, pentru romanul Le Voyage dans l’Est/ Călătorie în est, în pregătire la Polirom
27 October 2021
Timpul prezent în literatură José Luís Peixoto: „A chestiona literatura înseamnă a chestiona viața”
29 October 2021

“Nu te găsesc pe nicăieri”, de Laura Ionescu: O carte ca o despărțire

“O parte din mine a dorit să își ia la revedere de la mama în văzul lumii”, spune Laura Ionescu, autoarea cărții “Nu te găsesc pe nicăieri”, apărută la editura Publica. 
Avea 17 ani când cancerul i-a luat mama. A supraviețuit folosindu-se de scris. “Dacă n-aș fi scris, m-aș fi ofilit”, mărturisește Laura Ionescu, care uită uneori că o cheamă așa, pentru că mai toată lumea îi Luluț. De altfel, puterea de a se folosi de cuvinte pentru a-și vindeca rănile a moștenit-o de la mama sa, acest personaj pe care ea ni-l prezintă în carte printr-o reîntoarcere curajoasă în trecut. 
“Nu te găsesc pe nicăieri” este o carte despre iubirea care rămâne și care ne crește dincolo de moarte, despre forța de a integra trauma în ceea ce devenim și despre cine sunt ai noștri dincolo de faptul că sunt ai noștri.
“Această carte este – la fel ca și moartea mamei – doar o parte din mine, nu tot ceea sunt eu”, i-a spus Laura Ionescu Andrei Petrariu, în emisiunea Orașul Vorbește.