Recomandări culturale – luni, 8 februarie 2021
8 February 2021
Jazz in the Park revine în 2021 cu două festivaluri
9 February 2021

Opera Națională București ne invită la „Nunta lui Figaro” și la o „Revedere muzicală”

Opera Națională București redeschide porțile publicului în acest week-end și prezintă vineri, 12 februarie, începând cu ora 18:30, spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart și duminică, 14 februarie, ora 18:30, concertul cu pian „Revedere muzicală”.

Opera „Nunta lui Figaro” este o lucrare revoluționară în istoria genului. În aproape toate operele lui Mozart, erotismul și dragostea sunt principalele motivații ale personajelor, însă în nicio operă a marelui compozitor sentimentele acestora nu sunt supuse atâtor schimbări ca în „Nunta lui Figaro”. Din titlul original al operei – „Le Nozze di Figaro ossia La folle giornata” (Nunta lui Figaro sau o zi nebună) spectatorii pot înțelege că este vorba despre o căsătorie cu bucluc.

Cu emoția prilejuită de reîntoarcerea pe scenă în minunata lume a artei lirice, vă invităm să ne bucurăm împreună de cele mai îndrăgite arii din repertoriul universal, „Revedere muzicală” fiind invitația noastră la un concert cu pian în conceptul regizoral al Claudiei Machedon. Vor evolua pe scenă soliștii Oana Andra, Veronica Anușca, Mihaela Stanciu, Crina Zancu, Sorana Negrea, Zsuzsana Cerveni, Alin Stoica, Lucian Corchiș, Dan Indricău, Liviu Indricău, Filip Panait, Lucian Petrean, Cătălin Toropoc, Iustinian Zetea, acompaniați la pian de Luminița Berariu și Mihaela Vîlcea.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30%. Regulamentul de participare poate fi consultat în link-ul următor: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.