Dosar de patrimoniu – IN MEMORIAM ION BULEI (1941- 2020)
22 November 2020
Depresia și anxietatea în al doilea val – Introspecții, duminică, 29 noiembrie 2020, ora 18.30
27 November 2020

Pandemia = solidaritate? Un moment de reflecție la continuitate, creativitate și cunoaștere

Prima ediție a Festivalului de Psihanaliză și Film la Cluj-Napoca trebuia să ne aducă în fața marelui ecran. În vremuri nesigure, organizatorii au reconfigurat totul pentru o formulă online.
„Pandemia = Solidaritate?” este tema Festivalului de Psihanaliză și Film Cluj, care va fi organizat online, în perioada 27-29 noiembrie 2020. Evenimentul va fi moderat și cine-interpretat de criticul de film Irina-Margareta Nistor, care este și directorul festivalului.

“Ecranul și divanul! Câtă sincronicitate jungiana cu anul pandemiei, în care am stat cu toții mai mult pe divan și am adormit cu ochii pe micul/marele ecran din sufragerie sau din dormitor, într-o solidaritate uneori nevăzută, pe care o vom psihanaliza cu specialiști cu șarm, în filme lungi și scurte, cu cineaști în dialog pe zoom, cu iluzia că suntem la fermecătorul Cluj!”, precizează Irina-Margareta Nistor.

Programul de anul acesta include șase filme pentru copii și adulți, o serie de scurtmetraje și un cine-concert, urmate de sesiuni de discuții virtuale cu psihanaliști, specialiști, terapeuți și regizori.
Cu origini din Londra, festivalul este proiecția românească a European Psychoanalytic Film Festival, al cărui scop este acela de a pătrunde în nivelul profund al psihicului uman și de a oferi publicului un moment de reflexie asupra vieții și universului.

Filmele vor fi difuzate on-line, cu titlu gratuit, pe platforma www.eventbook.ro. Link rezervări: https://eventbook.ro/festival/festivalul-de-psihanaliza-si-film. Accesul se face pe bază de rezervări. Discuțiile live cu invitații vor fi transmise live pe pagina de facebook a festivalului https://www.facebook.com/FestivalulDePsihanalizaSiFilm/.