Dimensiunea științifică a artei: Teodora Migdalovici – Design thinking sau cum să înveți să privești problemele dintr-o altă perspectivă
30 March 2021
Știința 360 – #raportuldegarda – 30 martie 2021 – ”O nouă paradigmă pentru pregătirea în fața pandemiilor: perspective pentru dezvoltarea vaccinurilor universale”
30 March 2021

Pastila antistres – Sindromul Asperger

 

În 1981: Psihiatrul britanic Lorna Wing a publicat o serie de studii introducând termenul de “sindrom Asperger” în lumea medicală  având ca baza studiile din 1944 al Pediatrul austriac Hans Asperger  care a descris atunci patru pacienți tineri izbitor de asemănători. Aceștia aveau o inteligență normală până la înaltă dar le lipseau abilitățile sociale și aveau interese extrem de înguste. Aveau, de asemenea, o tendință de a fi neîndemânatici.:

………

O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & psihoterapeut & coach

https://authenticmind.ro/

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Sursa: https://www.autism.org.uk/advice-and-guidance/what-is-autism/asperger-syndrome

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță