Din Parfumerie: un proiect de revitalizare a memoriei culturale a comunității Sectorului 3
8 July 2022
Bursele de idei „Bucureşti RE:imaginat”: Încep călătoriile urban-poetice cu „Tramvaiul Bookureşti”
14 July 2022

Petiție Editura Nemira: „Pentru o dezvoltare armonioasă, citiți cel puțin o carte pe lună!”

Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic fructe şi legume, faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi, consumaţi zilnic minimum 2 litri de apă și evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi. Cred că vă sunt cunoscute toate aceste mesaje de interes public difuzate la televizor, care ne intră în subconștient și într-un fel sau altul ne avertizează să avem mai multă grijă de noi. Dar cum ar fi să fim îndemnați atunci când urmărim filmul sau emisiunea preferată la televizor să mai deschidem și câte o carte atunci când timpul ne permite?

„Pentru o dezvoltare armonioasă, citiți cel puțin o carte pe lună!”, așa ar suna mesajul pe care l-am putea auzi în viitor în mass media, dacă ne implicăm și semnăm petiția creată în acest sens de echipa Editurii Nemira. Această petiție face parte din campania națională Bookvertising, care își dorește să creeze o reclamă permanentă la cărți și lectură, în contextul în care 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an.

Cum îi putem convinge împreună pe cei de la CNA că lectura trebuie încurajată, de ce este important să existe un îndemn permanent la citit și cât de mult își doresc brandurile din România să promoveze cărțile în reclamele lor ne-a povestit Andreea Lupescu (Andreea Verde), PR & Books Fairy la Editura Nemira.

Interviu realizat de Andra Petrariu.