Idei în nocturnă – Diaspora. Dincolo de granite
13 December 2018
De la primul laser de construcție românească, la Extreme Light Infrastructure
14 December 2018

„Plasticul, noua specie de prădător acvatic” în discuție la emisiunea „Știința în Cuvinte Potrivite”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în parteneriat cu Radio România Cultural vă invită joi, 13 decembrie 2018, la o emisiune-dezbatere despre efectele dezastruoase ale plasticului asupra ecosistemului acvatic.

Emisiunea „Știința în cuvinte potrivite”, care va fi transmisă în direct, între orele 13.20 și 14.30, pe toate frecventele Radio Romania Cultural si video online pe www.radioromaniacultural.ro, îi va avea invitați pe Dr. Luis Ovidiu Popa, director general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și pe Dr. Ing. CSI Andrei Sârbu din cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie – ICECHIM.

Realizatorii emisiunii, Corina Negrea și Dan Manolache îi vor provoca pe invitați la o discuție despre Plastic – noua specie de prădător acvatic. Subiectul de actualitate a fost adus la viață printr-o instalație găzduită în perioada 16 noiembrie – 16 decembrie 2018 la demisolul muzeului. Diorama interactivă funcționează ca un acvariu care permite, la apropierea vizitatorilor, revelarea modului în care oamenii își pun amprenta asupra mediului.

Cum interacționează viețuitoarele cu plasticul și ce impact are acesta asupra apelor mărilor și oceanelor planetei? Cum ajunge plasticul în lanțul trofic? Ce metode pot fi folosite pentru reciclarea plasticului? Vom avea în viitor numai plastic biodegradabil?… acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom putea afla răspunsuri împreună cu invitații emisiunii „Știința în cuvinte potrivite”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural

UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.