Buletin cosmic
15 November 2019
REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
16 November 2019

Premieră într-un spital din România – abordarea microchirurgicală a limfedemului în cancerul de sân efectuată la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

O echipă medicală, de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, a realizat joi, intervențiile microchirurgicale reconstructive specifice pentru ameliorarea efectelor limfedemului la două paciente diagnosticate cu cancer la sân. Echipa a fost formată din conf.dr.Silviu Marinescu, Șeful secției de chirurgie plastică și reparatorie din cadrul spitalului, medicul specialist Anca Bordianu, medicul rezident Irina Ilie, sub supravegherea și consultarea medicului Edward I.Chang de la Departamentul de Chirurgie Plastică al MD Anderson Cancer Center, Houston, USA.„Cancerul de sân reprezintă o problemă importantă de sănătate în țara noastră. În afară de tratamentul chirurgical care presupune extirparea a sânului, dar și a ganglionilor limfatici de la nivelul axilei. (…) Abordarea microchirurgicală permite refacerea drenajului limfatic permițând, în același timp, refacerea edemului apărut post-operator” – a declarat la conferința de presă din această dimineață, conf.dr.Silviu Marinescu, Șeful secției de chirurgie plastică și reparatorie din cadrul spitalului. El a precizat că  „intervenția se realizează după ce pacienta a parcurs și alte etape de tratament, respectiv tratamentul chirurgical al cancerului urmat de tratamentele oncologice complementare” .

Declarație dr.Silviu Marinescu