Lege impotriva ambroziei, cea mai alergena planta din Romania
20 February 2018
Odiseea Africană – o istorie a speciei umane
22 February 2018

#raportuldegarda.ro

La #raportuldegarda.ro de astăzi aflăm că epilepsia ar putea fi diagnosticată rapid printr-un simplu test de sânge, folosind biomarkeri microARN, ce tipuri de cancer pot fi prevenite prin vaccinare și că există un test ADN care analizează la nou-născuți mutațiile genetice responsabile de 193 de boli.

Și tot astăzi raportuldegardă.ro ne spune că, în Uniunea Europeană, a fost aprobat pentru comercializare și va fi valabil în toate statele membre, un tratament pentru diabetul de tip 2 în cazul adulților, o soluție injectabilă, care trebuie administrată o singură dată pe săptămână.

Premiera acestei săptămâni este, însă, faptul că Food and Drug Administration (FDA) a aprobat săptămâna trecută un medicament pentru pacienții cu cancer prostatic fără metastaze, care scade riscul de metastaze sau mortalitatea cu 72% comparativ cu placebo și crește rata medie de supraviețuire fără metastaze cu mai mult de doi ani.

Despre acest subiect dar și despre celelalte vorbim și astăzi cu dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, InoMed.

 
La 14.17, la emisiunea Știința în cuvinte potrivite.