OPERA FANtastica prezintă turneul internațional “Romanian Music Journey” la Ateneul Român
18 October 2021
„Întâlnire la muzeu” cu Horea Avram
19 October 2021

Recomandări culturale marți,19 octombrie 2021

Profesoara Ana Maria Gebăilă va susține pentru elevii Liceului Teoretic „Dante Alighieri” lecția: „De la «pădurea-ntunecoasă» la «iubirea care mișcă sori și stele». Câteva observații despre bogăția lexicală și semantică și despre posibilitățile de traducere a limbii «Divinei Comedii»”. Ora 11:30.

 

Ziua Mondială a Baletului este marcată de Opera Națională București prin transmiterea online a unei gale extraordinare, care include momente coregrafice de mare succes din repertoriul clasic universal: „Lacul Lebedelor”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Giselle”, „Frumoasa din pădurea adormită” și „Spărgătorul de nuci”. Biletele se pot achiziționa accesând https://tickets.operanb.ro/ până duminică, 24 octombrie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă pentru vizionare timp de șase zile.

 

Între 19 și 21 octombrie Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca găzduiește „Conferințele Dilema veche” cu tema „Despre dreptate și cum se împarte. Teorii, păreri, nevroze”, organizate de Grupul pentru Management și Mediere Culturală și revista Dilema veche. Ora 18:00.

 

De la ora 19:00 la Sala mică a Ateneului Român are loc un recital cameral cu violonista Mihaela Mitrofan, violoncelistul Cornelius Zirbo și pianista Karina Uță. Programul cuprinde lucrări de Fauré, Saint-Saëns, Händel și Smetana.

 

Arta Vie”, licitație de Artă Contemporană cu lucrări semnate de Marcel Guguianu, Dan Hatmanu și Ana Ruxandra Ilfoveanu, dedicată sprijinirii Uniunii Artiștilor Plastici. Ora 19:00, online pe site-ul Artmark.

 

Reprezentaţia „Trei Titanici mici”, adaptare după nuvela „Titanicul” de Florin Lăzărescu, un proiect realizat de Asociația pentru Teatru „Liviu Rebreanu” împreună cu Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu” începe la ora 17:00, în cartierul Cornișa din Târgu Mureș.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara prezintă spectacolul „Cercurile încrederii” de Radu Popescu. Regia Mihaela Lichiardopol. Ora 19:00.