Ascultă Radio România Cultural Live

A început Povestea de Crăciun la Opera Comică pentru Copii 

A început Povestea de Crăciun la Opera Comică pentru Copii 

19 Noiembrie 2023, 20:25

Pe 17 noiembrie, la ora 16:00, s-au deschis porțile Târgului „Poveste de Crăciun”, în curtea Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giulești nr. 16. O mulțime de activități și surprize de sezon, plus 145 de spectacole, îi așteaptă pe cei mici împreună cu familiile lor. Evenimentul are loc în perioada 17 noiembrie - 30 decembrie 2023, după următorul program:

  • orele 16:00-21:00: vinerea și în perioada 18-21 decembrie

  • orele 10:00-21:00: sâmbăta, duminica și în zilele de 30 noiembrie, 1, 26, 27, 28, 29 decembrie

  • închis: pe 24 și 25 decembrie.


Atracții de Poveste, unicat în București

Una dintre activitățile unicat în București este și în acest an Zborul cu Sania, pentru cei mai curajoși vizitatori, care vor să se simtă la înălțime și la propriu, nu doar la figurat. Începând cu prima zi a evenimentului poposește în Târg chiar Moșu’ în persoană, pentru a se întâlni cu toții copiii care vor să-l vadă și să-i transmită dorințele lor, după ce au călătorit cu Liftul Magic pentru a ajunge până la el.

Patinoarul, Derdelușul, Trenulețul și Caruselul revin în curtea Operei Comice pentru Copii, spre bucuria copiilor de toate vârstele. Derdelușul, atracție unică în Târgul „Poveste de Crăciun”, este destinat exclusiv copiilor, iar pe Patinoar, în Trenuleț și în Carusel sunt invitați și părinții și bunicii.

Târgul cu Bunătăți atrage cu siguranță atenția vizitatorilor în căutare de daruri inspirate și mâncăruri tradiționale, iar la Căsuța din Copac este amenajată zona de servit masa în familie. Scena Colindătorilor, unde cântă corurile de copii din Programul Național Cantus Mundi, este nelipsită și din această ediție a Târgului.

Încă una dintre noutățile din acest an este faptul că organizatorii deschid parcul de aventură pentru prima dată în sezonul rece, pentru ca bucuria explorării să se întâmple și într-un cadru festiv. Traseul Spiridușilor îi provoacă pe cei mici să descopere secretele iernii, iar Tiroliana Renilor provoacă adrenalină într-un mod adorabil. În Hornul Moșului, un perete de escaladă, sunt așteaptați copiii dornici de provocări la înălțime. Împreună, aceste atracții creează o experiență de iarnă plină de aventură și entuziasm, perfectă pentru toți copiii dornici să exploreze și să se distreze în aer liber.

La Atelierele Spiridușilor copiii își exersează creativitatea prin realizarea de globuri, decorațiuni de iarnă, coronițe și jucării din fetru, iar la Magazinul OCC și la Librăria lui Moș Crăciun, părinții găsesc inspirația pentru cadourile de sub brad. Totodată, Atelierele Bubu continuă și pe durata Târgului „Poveste de Crăciun”, fiind adresate celor mai mici spectatori, cu vârste de până la 3 ani.

În premieră, în această ediție, Fabrica de Turtă Dulce și Fabrica de Coronițe sunt locurile în care cei mici au ocazia să-și încerce talentele culinare și estetice, realizându-și propriile decorațiuni delicioase de sărbători. Iar la finalul vizitei în Târg, amintirile cele mai frumoase se creează pe loc la Colțul Foto.

Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este liber. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.


145 de spectacole pe 4 scene

Nu aveau cum să lipsească spectacolele pe durata Târgului „Poveste de Crăciun”, majoritatea având deja biletele epuizate. Anul acesta am pregătit 145 de reprezentații din 9 titluri diferite, la care sunt așteptați peste 20 000 de spectatori. Începem cu una dintre cele mai amuzante opere din toate timpurile, „Elixirul dragostei”, continuăm cu cel mai celebru spectacol de balet al iernii, „Spărgătorul de Nuci”, apoi cu cele mai jucate spectacole din ultima perioadă, „Bubu la Zoo” și „Parada jucăriilor”, și încheiem anul cu opereta „O Noapte la Veneția”, programată între Crăciun și Revelion. Spectacolul eveniment „Poveste de Crăciun” se va juca în acest an de opt ori, cu casa închisă, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Poveste magică”, în premieră în Salonul Mozart

Începând cu 25 noiembrie 2023, actorul Bogdan Muntean, magician al Operei Comice pentru Copii, aduce pe scenă o nouă poveste fermecată, pe care ne-o spune prin glume și trucuri. Este povestea magiei, această artă de a produce fenomene naturale care par miraculoase. Fie din foc, fie din apă, din aer, din pământ, Bogdan Muntean știe toate secretele aparițiilor și disparițiilor de obiecte, de persoane și de personaje. El are puterea de a face copiii să plutească, de a combina culorile obiectelor, de a crea prin puterea imaginației, alături de spectatori, o lume în care orice vis poate deveni realitate. Dar cum au apărut și apar aceste minuni se poate afla doar în spectacolul „Poveste magică”, premiera sfârșitului de an în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii.


Bubu și Fulgii de nea”, în premieră în Sala UnderGrant

Pe 2 decembrie are loc premiera celui de-al treilea spectacol din seria lui Bubu, în Sala UnderGrant. „Bubu si fulgii de nea” aduce în prim-plan muzica celebrului spectacol de balet „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski și pune accent, prin scenariul său, pe cunoașterea și înțelegerea anumitor nevoi emoționale și sociale esențiale. Nevoia de conectare, nevoia de control și nevoia de competență sunt pilonii unei educații sănătoase și ai unei dezvoltări armonioase.

Echipa de creație coordonată de Andreea Soare și Irina Furdui păstrează aceeași rețetă care i-a cucerit pe cei mici: o călătorie muzicală multisenzorială, într-un spațiu sigur pentru copii, cu un decor conceput special pentru a le oferi libertate de mișcare, un scenariu ce le dezvoltă inteligența emoțională și le pune la dispoziție părinților un set de jocuri cu care pot continua educația acasă. Toate acestea fiind realizate prin contribuția unei echipe de specialiști în artele spectacolului, mișcare, psihologie și pedagogie. Bubu este simbolul educației culturale timpurii și cel mai bun prieten al celor mici. Experiența dobândită alături de cei peste 5000 de „foarte mici spectatori” care au luat parte activ la spectacolele „Bubu și Anotimpurile” și „Bubu la Zoo” contribuie la realizarea, în luna decembrie a acestui an, a premierei „Bubu și fulgii de nea”.


Basme cu cai”, în premieră la Opera Comică pentru Copii

Pentru prima dată la Opera Comică pentru Copii, publicul are acces la un concept unic de divertisment urban neconvențional: „Basme cu Cai”. Acțiunea de legendă, văzută până acum doar pe ecrane, prinde viață chiar în fața micilor și marilor spectatori. Reprezentațiile au loc în aer liber, în Grădina Operei Comice pentru Copii, într-un spațiu de poveste, amenajat special pentru acest eveniment, în perioada 15-23 decembrie 2023. Durata e de 30 de minute, iar subiectul aduce în prim plan povestea Zăpezii și a vântului de iarnă, Crivățul. Luate separat, cele două elemente nu sunt foarte apreciate – zăpada acoperă pământul și face viața grea oamenilor, iar Crivățul îi face să dârdâie de frig. Dar atunci când se întâlnesc, creează împreună niște tablouri nemaivăzute, iar oamenii nu pot să nu aprecieze frumosul! Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. Locurile vor fi alocate în ordinea sosirii.

„Basme cu Cai” reprezintă visul împlinit al cascadorului Vali Vasilescu, el fiind cel care scrie scenariile de poveste, apoi le pune în scenă alături de echipa lui de cascadori, actori tineri, veterani ai cinematografiei și tehnicieni. Unii îi spun meserie, alții îi spun pasiune. De fapt, este viața de poveste a unuia dintre cei mai mari cascadori pe care i-a văzut România. Vali Vasilescu a dublat actori celebri, în filme precum „Cold Mountain” și „The Three Musketeers”. A fost primul român acceptat în „The Taurus World Stunt Academy”, prestigioasa organizaţie internaţională a cascadorilor, fiind și crescător de cai, lupi și păsări de pradă. În cariera sa, a avut ocazia să lucreze alături de actori celebri precum: Danny Trejo, Jude Law, Mila Jovovich, Nicole Kidman, Steven Seagal, Wesley Snipes, Jean Claude Van Damme, Sharon Stone, Mickey Rourke, Mathew Macfadyen, Ray Stevenson, Orlando Bloom, Christopher Lambert, Adrien Paul, Lance Henriksen și Jon Voight.

50 de Ateliere ale Spiridușilor, disponibile prin rotație pe toată durata Târgului

Atelierele Spiridușilor, locul unde copiii își exersează creativitatea, sunt în număr de 45 la ediția din acest an. Astfel, prin rotație pe toată durata Târgului, cei mici pot participa la ateliere de creație unde își pot confecționa, sub îndrumarea meșterilor, diferite obiecte de folosit acasă atât în perioada sărbătorilor, cât și în restul anului. Dintre atelierele cu tematică de iarnă amintim: Coronițele din brad natural, Decorațiunile cu Lumânări, Ghetuța lui Moș Crăciun, Brad de Crăciun colorat, Felinar de Crăciun, Decorațiuni vesele din lemn pentru Crăciun, Brăduț din fetru, Felicitări de Crăciun, Puzzle cu Animăluțe 3D, Glob decorat, Clay, Slime și Tabloul de Crăciun cu Licheni.

Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este liber. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC, la Casa de Bilete OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.

• Derdeluș - 1 tichet / coborâre

• Patinoar - 6 tichete / tură de 90 de minute, 6 tichete închirier patine, 6 tichete închiriere focă

• Carusel - 3 tichete / persoană / tură (5 minute)

• Trenuleț - 3 tichete / persoană / tură (o plimbare)

• Zbor cu Sania - 18 tichete / tură (două persoane o dată)

• Traseul Spiridușilor - 9 tichete, vârstă minimă: 3 ani, înălțime minimă: 100 cm, înălțime maximă: 140 cm

• Hornul Moșului - 7 tichete, vârstă minimă: 5 ani, înălțime minimă: 120 cm

• Tiroliana Renilor - 6 tichete, vârstă minimă: 3 ani, înălțime minimă: 100 cm, înălțime maximă: 140 cm

• Liftul Magic către Moș Crăciun - 15 tichete / urcare (maxim 4 persoane o dată)

• Fabrica de Turtă Dulce - 3-15 tichete

• Fabrica de Coronițe - 5-20 tichete

• Colțul Foto - 5 tichete / fotografie

• Atelierele Spiridușilor - 5-25 tichete, în funcție de atelierul ales.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.


Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition
Muzică-Dans-Arte 13 Iunie 2024, 14:49

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition aduc pe scena operei bucureștene Opera Maghiară...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition
Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film și muzică veche, între 20 și 29 iunie, la Ateneul Român
Muzică-Dans-Arte 13 Iunie 2024, 14:45

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film și muzică veche, între 20 și 29 iunie, la Ateneul Român

Filarmonica George Enescu organizează în perioada 20 iunie - 29 iunie 2024 cea de-a treia ediție a  Athenaeum...

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film și muzică veche, între 20 și 29 iunie, la Ateneul Român
Florentina Gălbinașu: ,,În Centrul Wonder, copiii găsesc sprijinul de care au nevoie, de orice natură"
Știință 13 Iunie 2024, 14:30

Florentina Gălbinașu: ,,În Centrul Wonder, copiii găsesc sprijinul de care au nevoie, de orice natură"

”Centrul Wonder suplinește nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale de orice natură, pentru că aici...

Florentina Gălbinașu: ,,În Centrul Wonder, copiii găsesc sprijinul de care au nevoie, de orice natură"
Viorel Roman: ,,În consumul problematic de alcool, testarea consumului personal de alcool poate salva 1 din 3 consumatori problematici"
Știință 13 Iunie 2024, 14:20

Viorel Roman: ,,În consumul problematic de alcool, testarea consumului personal de alcool poate salva 1 din 3 consumatori problematici"

Testarea consumului personal de alcool se va putea face în  Săptămâna Națională a Testării...

Viorel Roman: ,,În consumul problematic de alcool, testarea consumului personal de alcool poate salva 1 din 3 consumatori problematici"
Ideile Hacking Work 072. Ești angajatul perfect. Meriți să fii lider?
Produs de Radio România 13 Iunie 2024, 13:15

Ideile Hacking Work 072. Ești angajatul perfect. Meriți să fii lider?

Ai observat că bunii profesioniști devin lideri pentru simplul motiv că excelează în munca lor? De multe ori, decizia...

Ideile Hacking Work 072. Ești angajatul perfect. Meriți să fii lider?
Lansarea noului sezon expozițional - vară 2024 la Muzeul Național de Artă Contemporană - MNAC Bucureşti - joi, 13 iunie 2024, începând cu orele 19:00
Muzică-Dans-Arte 13 Iunie 2024, 11:59

Lansarea noului sezon expozițional - vară 2024 la Muzeul Național de Artă Contemporană - MNAC Bucureşti - joi, 13 iunie 2024, începând cu orele 19:00

Muzeul Național de Artă Contemporană al României va deschide sezonul de vară joi, 13 iunie 2024 , și invită publicul...

Lansarea noului sezon expozițional - vară 2024 la Muzeul Național de Artă Contemporană - MNAC Bucureşti - joi, 13 iunie 2024, începând cu orele 19:00
Din parfumerie - în lumea filmului
Istorie-filozofie-psihologie 13 Iunie 2024, 11:45

Din parfumerie - în lumea filmului

Proiectul din Parfumerie  al  Asociației  Hearth a adus într-o seara de iunie numeroși cinefili în...

Din parfumerie - în lumea filmului
Cultura la farfurie. „Mâncarea îmi aduce toată lumea într-o farfurie”, gastronomul Adriana Sohodoleanu
Produs de Radio România 13 Iunie 2024, 11:35

Cultura la farfurie. „Mâncarea îmi aduce toată lumea într-o farfurie”, gastronomul Adriana Sohodoleanu

Adriana Sohodoleanu  ne propune să explorăm mental câteva dintre destinațiile de vacanță preferate de români...

Cultura la farfurie. „Mâncarea îmi aduce toată lumea într-o farfurie”, gastronomul Adriana Sohodoleanu
Ascultă live

Ascultă live

09:00 - 11:00
Orașul vorbește
Ascultă live Radio România Cultural
07:20 - 10:00
Matinal
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
09:00 - 09:30
Deutsch 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
07:03 - 10:00
Bună dimineaţa Transilvania
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru