Ascultă Radio România Cultural Live

Weekend cultural - Recomandări pentru 19 - 21 ianuarie

Cauţi idei de petrecere a timpului liber ? Îţi sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în weekend!

Weekend cultural - Recomandări pentru 19 - 21 ianuarie

19 Ianuarie 2024, 08:30

Concerte:

Pianistul Mihai Ritivoiu va concerta vineri, la Sala Radio alături de Orchestra Națională Radio. La pupitru dirijoral se va afla Katharina Wincor, iar în program sunt Simfonia nr. 39 în mi bemol major, KV 543 de W. A. Mozart și Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian și orchestră, op. 73 – Imperialul de L. van Beethoven.

https://www.orchestreradio.ro/?tribe_events=mihai-ritivoiu-katharina-wincor-orchestra-nationala-radio-concert-la-care-este-valabil-abonamentul-onr

José Almar va cânta duminică la Green Hours. Acesta trece de la tango la soul argentinian, iar mai apoi la o colecție de piese tradiționale argentiniene aranjate pentru voce și chitară, printre care și piese cunoscute în rândul iubitorilor de tango argentinian.

https://www.bilet.ro/eveniment/jose-almar-din-afara-inauntru-12867-40175

Filormonica Brașov vă așteaptă la concertul pentru copii, Spărgătorul de nuci – P.I. Ceaikovski (Selecțiuni). Dirijează Kin Szeto și povestitor va fi Alexandra Enache. Își dau concursul clasele de balet ale Centrului Cultural Reduta – Prof. Anca Iuga.

https://www.filarmonicabrasov.ro/concert-pentru-copii-spargatorul-de-nuci-2/

Sub titlu ”THE SAME OLD BLUES STORY ”, Liviu Stanciu și Rares Totu ne invită la o seară blues, sâmbătă la Love Bar din Sibiu.

Operă:

La Opera Națională București puteți vedea Corsarul. Povestea baletului îi are în centru pe Konrad, un pirat curajos și Medora, o frumoasă fată. Spectacolul a ramas pe gustul spectatorilor îndrăgostiți de baletul clasic, de la premiera sa până în prezent. Muzica lui Adolphe Ch. Adam, va fi interpretată de orchestra condusă de Ciprian Teodorascu. Baletul este programat vineri și sâmbătă de la ora 18.30.

https://operanb.ro/en/spectacol/corsarul-le-corsaire/#20012024

Opera Română din Timișoara prezintă vineri opereta în trei acte de Johann Strauss,Voievodul țiganilor. Opereta este o poveste despre iubire, despărțire și regăsire, un melanj de eleganță vieneză și robustețe maghiară, de subtilitate și limbaj pasional, o împletire fantastică de scene de vals, melodii lăutărești, ritmuri antrenante de dansuri maghiare, de cuplete comice și sentimentale, însă nu în ultimul rând, este o poveste despre Banat, despre istoria și peisajele lui, care se petrece cândva, într-un trecut plin de glorie, în jurul anului 1741...

https://www.ort.ro/eveniment/648/ro/Voievodul-%C8%9Biganilor.html

Teatru:

La Teatrul Național Târgu Mureș, sâmbătă de la ora 19 se joacă „Unchiul Vania” . Publicat inițial în 1898 și montat pentru prima dată zece ani mai târziu, la Teatrul de Artă din Moscova, textul dramaturgului rus ne prezintă povestea profesorului Aleksandr Vladimirovici Serebriakov și a familiei sale. Traducerea a fost realizată de Raluca Rădulescu. Regia artistică: Sorin Militaru, Scenografia: Alina Herescu, iar din distribuție fac parte Mihai Crăciun, Dan Rădulescu, Larisa Dobrin și Gabriela Bacali.

https://teatrunational.ro/play/unchiul-vania-2023/?comp=LR

Trupa Vanner Collective prezintă duminică, la Unteatru, Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons. Piesa vorbește despre intimitate și modul în care ea evoluează. Într-un context distopic în care oamenii nu mai pot rosti mai mult de 140 de cuvinte pe zi, un cuplu găsește noi metode de a comunica și de a se adapta noilor reguli. Autor: Sam Steiner. Actori: Denisa Nicolae & Liviu Romanescu. Regia: Iulia Grigoriu. Scenografia: Razvan Bordos. Light design: Alexandru Matios. Sound design: Bogdan Morosanu.

La teatrul Metropolis, duminică se joacă Cine l-a ucis pe tata? Un tată abrutizat de muncă și de mediul sărac în care a crescut. Un fiu care tânjește după afecțiunea tatălui, incapabil să i-o ofere așa cum ar avea el nevoie. Cine l-a ucis pe tata? spune povestea relației tumultoase tată-fiu, marcată de teme precum apartenența la comunitate, compasiunea și masculinitatea toxică. Textul este o dramatizare de Mihaela Michailov după romanul omonim scris de autorul francez Édouard Louis, roman declarat ca având o componentă puternic autobiografică.

https://teatrulmetropolis.ro/spectacol/cine-l-a-ucis-pe-tata/

Cinematografe:

De joi intră în cinematografe comedia Klaus & Barroso în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, cu Șerban Pavlu,Cosmin Micutzu Nedelcu, și Adrian Nicolae. Filmul este despre un barman care trebuie să achite urgent o datorie. Își convinge fratele, un bodyguard iute la mânie, să organizeze o petrecere a burlacilor fără știrea patronilor clubului. Minciunile ies repede la iveală și în club se dezlănțuie haosul..

https://www.cinemagia.ro/filme/klaus-barroso-3254223/

Pe 19 ianuare are premiera filmul The Beekeeper: Răzbunare iminentă în regia lui David Ayer, cu Jason Statham, Josh Hutcherson, Jeremy Irons, Emmy Raver-Lampman. În lungmetrajul lui David Ayer, misiunea brutală de răzbunare a unui bărbat capătă o miză națională după ce se dovedește a fi un fost agent al unei organizații puternice și clandestine cunoscute sub numele de "Apicultorii" (The Beekeepers)....

https://www.cinemagia.ro/filme/the-beekeeper-3311077/

Expoziții:

La Scemtovici & Benowitz Gallery va avea loc vineri, 19 ianuarie, la ora 18:30, vernisajul expoziției Schimbul patru a artistului Emanuel Borcescu. Expoziția este curatoriată de Raluca-Ilaria Demetrescu și va rămâne deschisă până în 23 februarie. Lucrările sintetizează spațiile ruginit-crepusculare ale defunctei industrii românești, prezentând creații din perioada 2017-2023, în special, pictură în ulei, desen în cărbune, o intervenție murală – un desen in situ, cât și o arhivă de fotografie realizată în decursul a peste zece ani.

https://www.sbgallery.art/

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

Expoziția Generația 80: o călătorie fotografică a artistului Andrei Bîrsan poate fi vizitată la muzeul Undeva în comunism. Fotografiile lui Andrei Bîrsan arată momente și ipostaze puțin cunoscute ale realității din România anilor 80- tinerii de atunci caută să trăiască normalitatea într-o lume marcată de un regim distopic.

https://www.facebook.com/events/1544296859700230/?ref=newsfeed&locale=sl_SI

Expoziția „Fabulating About a Gelato Machine” de la Muzeul de Artă din Brașov face parte din proiectul Accelerator Brașov. Expoziția, curatoriată de Georgia Țidorescu, marchează etapa de final a programului de mentorat și producție dedicat artiștilor emergenți.Cei zece artiști care fac parte din program, Alexandra Boaru, Adrian Cojocaru, Alexandru Daniel Florea, Denis Flueraru, Iulia Jugaru, Mălina Moncea, Irina Motroc, Diana Roșca, Ioana Rusu și Anca Țintea investighează, în cadrul expoziției, mecanismele memoriei și cum, anumite evenimente din trecut, le-au influențat practica

Marți, 22 octombrie, de la ora 19:00,  Radio România Cultural va difuza în premieră absolută spectacolul: „Ion MORARU - Fata cu miros de busuioc ” , o producție a Teatrului Național Radiofonic
Produs de Radio România 21 Octombrie 2024, 19:08

Marți, 22 octombrie, de la ora 19:00, Radio România Cultural va difuza în premieră absolută spectacolul: „Ion MORARU - Fata cu miros de busuioc ” , o producție a Teatrului Național Radiofonic

Un imn închinat jertfei românilor din Basarabia

Marți, 22 octombrie, de la ora 19:00, Radio România Cultural va difuza în premieră absolută spectacolul: „Ion MORARU - Fata cu miros de busuioc ” , o producție a Teatrului Național Radiofonic
Străzile lumii - Broadway: Piesa de teatru Frost/Nixon | PODCAST
Produs de Radio România 21 Octombrie 2024, 14:35

Străzile lumii - Broadway: Piesa de teatru Frost/Nixon | PODCAST

Despre Nixon și afacerea Watergate, știam încă din copilărie. Nu cred că a existat colț de lume...

Străzile lumii - Broadway: Piesa de teatru Frost/Nixon | PODCAST
Românii în lume astăzi la Madrid, Viena, Bruxelles, Stockholm, Skopje, Chișinău, Beijing și București
Produs de Radio România 20 Octombrie 2024, 16:34

Românii în lume astăzi la Madrid, Viena, Bruxelles, Stockholm, Skopje, Chișinău, Beijing și București

Duminică, 20 Octombrie, ora 21:00. Realizator Magdalena Tara

Românii în lume astăzi la Madrid, Viena, Bruxelles, Stockholm, Skopje, Chișinău, Beijing și București
Orașul ascultă Tame Impala
Produs de Radio România 17 Octombrie 2024, 22:50

Orașul ascultă Tame Impala

Constituit în 2008 , Tame Impala este proiectul artistului australian Kevin Parker , care pentru toate cele 4 albume...

Orașul ascultă Tame Impala
Gabriela Adameșteanu despre romanul „Dimineață pierdută”: „Am vrut  prima oară doar să introduc vorbirea autentică într-o perioadă când se scria sub presiunea limbii de lemn”
Produs de Radio România 17 Octombrie 2024, 00:26

Gabriela Adameșteanu despre romanul „Dimineață pierdută”: „Am vrut prima oară doar să introduc vorbirea autentică într-o perioadă când se scria sub presiunea limbii de lemn”

Unul dintre romanele emblematice ale literaturii române contemporane, „Dimineață...

Gabriela Adameșteanu despre romanul „Dimineață pierdută”: „Am vrut prima oară doar să introduc vorbirea autentică într-o perioadă când se scria sub presiunea limbii de lemn”
Cultura la farfurie: Mode și tendințe efemere
Produs de Radio România 16 Octombrie 2024, 16:39

Cultura la farfurie: Mode și tendințe efemere

În rubrica de astăzi  Cultura la farfurie ,  „ Orașul vorbește ”  cu  Adriana...

Cultura la farfurie: Mode și tendințe efemere
Gabriela Adameșteanu citește întreg romanul său, „Dimineață pierdută”, la Radio România Cultural
Produs de Radio România 16 Octombrie 2024, 09:16

Gabriela Adameșteanu citește întreg romanul său, „Dimineață pierdută”, la Radio România Cultural

Unul dintre romanele emblematice ale literaturii române contemporane, „Dimineață pierdută” , al Gabrielei...

Gabriela Adameșteanu citește întreg romanul său, „Dimineață pierdută”, la Radio România Cultural
Ana Blandiana: „Într-un fel, m-am simțit liberă întotdeauna, dar înainte simțeam în jurul meu o solidaritate mult mai mare. Acum sunt mai singură decât înainte!”
Produs de Radio România 16 Octombrie 2024, 00:24

Ana Blandiana: „Într-un fel, m-am simțit liberă întotdeauna, dar înainte simțeam în jurul meu o solidaritate mult mai mare. Acum sunt mai singură decât înainte!”

Filmul  Și atunci, ce e libertatea? , regizat de Andrei Zincă și inspirat din nuvela  Proiecte de trecut...

Ana Blandiana: „Într-un fel, m-am simțit liberă întotdeauna, dar înainte simțeam în jurul meu o solidaritate mult mai mare. Acum sunt mai singură decât înainte!”
Ascultă live

Ascultă live

05:00 - 06:00
Teatrul Național Radiofonic - Biografii, memorii
Ascultă live Radio România Cultural
05:05 - 07:00
Bună dimineaţa, România!
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
05:00 - 06:00
Espańol 4
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
00:00 - 06:00
PROGRAM MUZICAL NOCTURN
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru