VACANȚĂ ÎN FM – De la Herculaneum și ”Roma africană” până în Australia
22 July 2021
Călătorie in jurul lumii Sâmbătă ora 19 Realizator Magdalena Tara
24 July 2021

VACANȚA ÎN FM – În Vestul sălbatic din Europa

Realizator: Dana Pitrop

Plecăm în vacanță în Europa, dar și în America de Sud. Începem cu o expediție în cel mai arid deșert de pe pământ: Atacama, din Chile. În acest decor perfect pentru filmele SF a apărut prin anii 90 o palmă uriașă, ce pare că iese din nisip. Este o sculptură monumentală numită ”Mâna deșertului”, devenită un reper pentru cei care se aventurează printre stâncile și dunele de nisip din Atacama.

Trecem apoi prin Vestul sălbatic, dar nu în America, ci în Europa. În sudul Spaniei, în provincia Almeria, există Deșertul Tabernas, unde au fost filmate multe western-uri spaghetti. Este o întindere aridă, unduitoare și sălbatică, îmblânzită din loc în loc de cactuși și palmieri, pe care unii specialiști o consideră singura zonă cu adevărat deșertică de pe bătrânul continent.

Ne întoarcem apoi în America de Sud, într-o junglă tropicală, unde se ascunde cea mai înaltă cascadă din lume, o cădere de apă de aproape 1 kilometru – Cascada Angel, ce poartă numele aviatorului care a descoperit-o, întâmplător.

În final mergem la băi, la Karlovy Vary, cea mai boemă stațiune din Boemia și apoi admirăm Cascada Toplița, singura cascadă cu apă termală din România.