Sărutul femeii-păianjen, un roman-cult al literaturii hispano-americane,tradus în colecția Anansi
19 July 2022
Festivalul „Gellu Naum”, ediția a VII-a 30 – 31 iulie 2022
27 July 2022

Vara scriitoarelor – club de carte în cadrul Zilelor Sofia Nădejde – ediția a V-a

Prima întâlnire va fi pe 27 iulie, iar cartea discutată este Eva și ceilalți de Cristina Ispas

Miercuri, pe 27 iulie, ora 19.00, lansăm Vara scriitoarelor, un club de carte online dedicat autoarelor române contemporane. După modelul celebrului The Late Night Book Club, Ruxandra Gîdei şi Cătălina Stanislav vor discuta cărţi recente semnate de scriitoare din România în direct pe canalul de YouTube 4fără15. Prima carte discutată în clubul de lectură este Eva şi ceilalţi de Cristina Ispas (Editura Paralela 45, 2022) iar formatul va fi unul interactiv.

Odată cu lansarea clubului de lectură încep Zilele Sofia Nădejde – ediția a V-a, un eveniment care va aduce proiecții de filme, ateliere pentru copii, dezbateri, Gala Premiilor Sofia Nădejde la București, Sibiu și Brașov. Zilele Sofia Nădejde este un proiect inițiat în 2018 de un grup de scriitoare și artiste din România ca reacție la subreprezentarea scriitoarelor în evenimentele publice. În prezent, este un microfestival interdisciplinar al cărui scop este promovarea literaturii și artelor realizate de femei.

Ruxandra GÎDEI a studiat literatură română și engleză la Universitatea din București. Promovează lectura pe internet și a format o comunitate de peste 32.000 de cititori, pe canalul de YouTube 4fără15.

Cătălina STANISLAV este scriitoare și traducătoare, face parte din echipa Sofia Nădejde, se ocupa de organizarea festivalului Festivalului Internațional de Poezie Z9, e editoare la Z9 Magazine, a absolvit Facultatea de Litere din Sibiu și are un masterat în studii de gen la Universitatea din Utrecht. Nu mă întrerupe este primul ei volum de poezie și a apărut anul trecut la OMG.

Parteneri:
tranzit.ro/București, Scena.ro, Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, Teatrul pentru Copii și Tineret Gong din Sibiu, Universitatea Transilvania, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, Apollo111, Muzeul Național al Literaturii Române, Londohome, La Două Bufnițe, Librăriile Humanitas, Librarium, Cărturești, Kadran.

 

Parteneri media:

Calvert Journal, Literaturen vestnik, DLITE, DoR, Radio România Cultural, Glamour, Scena 9, Echinox, Mesagerul de Sibiu, Capital Cultural.

 

Zilele Sofia Nădejde este un eveniment organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Asociația Antifragil, co-finanțat de A.F.C.N.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.