Tehnologia de la groapa de gunoi
5 June 2018
Un festival major dedicat tehnologiei si Internetului începe chiar săptămâna viitoare, la Bucuresti
5 June 2018

#raportuldegarda.ro – Vești bune la ASCO 2018 de la Chicago!

Cancerul pulmonar determină peste 4000 de decese în fiecare zi, în întreaga lume, fiind principala cauză de mortalitate prin cancer. ”Simpla chimioterapie nu mai este un standard în managementul bolii. Imunoterapiile încep să se regăsească din ce în ce mai des în schemele terapeutice, în linia I de tratament.”, scrie raportuldegarda.ro astăzi, citând un studiu care a demonstrat beneficiile unui nou tratament, rezultate prezentate la întâlnirea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică,  ASCO 2018, de la Chicago.

Eveniment la care au fost prezentate și noi date care ar ar putea schimba practica medicală în ceea ce privește tratamentul cancerului pancreatic. Un studiu recent, realizat pe un număr de 246 de pacienți cu cancer pancreatic a prezentat la ASCO 2018 a arătat că tratamentul cu o combinație de chimioterapie și radioterapie (chimioradioterapie) înainte de intervenția chirurgicală crește șansele de supraviețuire la doi ani a pacienților cu cancer pancreatic operabil.

Și tot la ASCO 2018 s-a vorbit despre Studiul TailorXprivind cancerul mamar incipient, care, arată acest studiu, în urma unui test genetic, ar putea fi tratat eficient fără chimioterapie.

 Sunt doar câteva dintre subiectele care apar astăzi pe raportuldegarda.ro si despre care vorbim în direct cu dl. dr. Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină.

La emisiunea Știința în cuvinte potrivite, de la ora 13.20 la 14.30