Născut în România – jurnalistul brașovean Ovidiu Eftimie
19 November 2016
Autoritatea Naţională pentru Turism la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus
19 November 2016

Volumul ”Dictatura lui Nicolae Ceaușescu (1965–1989). Geniul Carpaților”,  de Adam Burakowski, lansat la Gaudeamus

Volumul ”Dictatura lui Nicolae Ceaușescu (1965–1989). Geniul Carpaților”,  ediția a II-a revăzută și adăugită, de Adam Burakowski, a fost lansat, sâmbătă, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezența autorului.

La eveniment au mai participat traducătorul cărții, Vasile Moga, și Armand Goșu.

Volumul, publicat la editura Polirom, este dedicat integral comunismului românesc din perioada lui Nicolae Ceaușescu, o analiză comparată de tip istoric și politic realizată de un specialist consacrat în istoria comunismului din Europa Centrala și de Est. Pe baza unei bibliografii vaste și a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski oferă nu doar o istorie a comunismului românesc, ci și o carte despre puterea absolută al cărei unic scop este consolidarea perpetuă a puterii, informează editura Polirom.

Această a doua ediție a cărții, completată cu informații preluate din documente desecretizate, precum și din bibliografia recentă, acordă o atenție specială politicii externe a lui Nicolae Ceaușescu, contribuind la o înțelegere mai profundă a istoriei românești din epoca respectivă.

”Cartea asta este o descriere a întregii perioade a lui Ceaușescu. Am încercat să descriu cele mai importante aspecte ale acestei dictaturii, nu din punctul de vedere al lui Ceaușescu, ci al organismelor din putere. În ediția a doua am pus mai mult accent pe relațiile internaționale, pentru că au fost dezvăluite mai multe documente după prima ediție. Când am scris prima ediție nici măcar în România nu erau accesibile toate documentele. Am folosit și documente din alte state: din Franța – sunt destul de interesante – și din SUA. Din Statele Unite mi se pare că sunt cele mai interesante documente”, a declarat Adam Burakowski, la evenimentul de lansare.