”The testaments” de Margaret Atwood
23 September 2019
Un roman inedit şi rămas neterminat al scriitoarei Francoise Sagan, a fost lansat în librăriile din Franţa.
23 September 2019

Vorba de cultură – invitată, SAVIANA STĂNESCU

În perioada 23-27 septembrie, invitata emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este scriitoarea SAVIANA STĂNESCU.

Saviana Stănescu a debutat în România ca poetă, cu volumul „Amor pe Sârmă Ghimpată” (1994), urmat de „Sfaturi pentru gospodine și muze” (1996). A treia sa carte, „Proscrisa” (1997), purta subtitlul „poem scenic” și a fost montată pe scenă, la Paris. Autoarea s-a îndreptat ulterior spre dramaturgie.

A plecat la New York în 2001, obținând titlul de Master of Arts în Studii Performative (ca bursieră Fulbright) și pe cel de Master of Fine Arts în Scriere Dramatică la New York University. Și-a susținut doctoratul în teatru la UNATC. În prezent, este profesor asociat de Dramaturgie și Studii teatrale la Ithaca College.

A scris numeroase piese, care i-au fost jucate în teatre din Statele Unite, România, Franța, Mexic etc. Printre acestea, „Apocalipsa gonflabilă” (Premiul Uniter pentru cea mai bună piesă in anul 2000), „Black Milk” („Lapte negru”), „ YokastaS Redux”, „Waxing West” („Să depilăm spre vest”), „Lenin’s Shoe” („Pantoful lui Lenin”), „Google me!”, „ Aliens with Extraordinary Skills” („Străini cu înzestrări extraordinare”), „Aurolac Blues”, „For a Barbarian Woman” („Pentru o femeie barbară”), „What happens next” („Ce se întâmplă mai departe”). O parte dintre aceste piese au fost publicate în volum.

La București, pregătește în această perioadă spectacolul-lectură „Proiectul Revoluția”, care va avea premiera în luna octombrie.

Ascultaţi-o pe Saviana Stănescu în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 23 până vineri 27 septembrie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.