”Sălbaticul”, cel mai recent roman al lui Guillermo Arriaga, a apărut la editura Art
3 February 2019
Lansare de carte: „Nimicul“ de Hanif Kureishi, satira unei elite artistice din Londra zilelor noastre, un joc de oglinzi care reflectă adevărul și minciuna dintr-un triunghi conjugal
4 February 2019

Vorba de cultură – invitată, scriitoarea GABRIELA ADAMEȘTEANU

Credit Foto.-Alexandru Dolea

În perioada 4 – 8 februarie, invitata emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este scriitoarea GABRIELA ADAMEȘTEANU.

Gabriela Adameșteanu este una dintre cele mai cunoscute și premiate scriitoare și jurnaliste din România. Cel mai recent roman al său, „Fontana di Trevi” (2018) încheie o trilogie începută în 1975, când a debutat cu „Drumul egal al fiecărei zile” și continuată cu „Provizorat” (2010).

S-a consacrat cu romanul „Dimineață pierdută” (1984), care a avut șapte ediții în limba română, a fost recompensat cu premiul Uniunii Scriitorilor din România, tradus în numeroase limbi și transpus scenic de regizoarea Cătălina Buzoianu, într-un spectacol memorabil (Teatrul Bulandra, 1986).

Sub semnătura sa au mai apărut volumele de proză scurtă „Dăruiește-ți o zi de vacanță” (1979) și „Vară-primăvară” (1989), romanul „Întâlnirea” (2003), volume de publicistică și „Anii romantici” (memorii, 2014). Editura Polirom i-a dedicat o serie de autor.

Ascultaţi-o pe Gabriela Adameșteanu în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 4 până vineri 8 februarie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.