REVISTA LITERARĂ RADIO CU DIANA JOICALIUC – GAUDEAMUS ONLINE 2020 în câteva cărți 
22 November 2020
Lansare de carte #online: „Cazul doctorului Kukoțki“ de Ludmila Ulițkaia
25 November 2020

“Zen în arta arcului japonez” – stabilirea echilibrului armonios dintre spirit și trup

Editura Pro Cultura, alături de Asociația Română de Kyūdō, a publicat o ediție specială, ilustrată, bilingvă a cărții „Zen în arta arcului japonez”/”Zen in the art of archery”, de Eugen Herrigel. Ovidiu Gyarmath, președintele Asociației Române de Kyūdō, apreciază această ediție specială ca fiind „începutul unei serii editoriale care să ofere cititorilor interesați de conexiunea spirit-minte-corp informații cât mai utile”, un proiect pe care ARK intenționează să-l dezvolte.

Publicat și tradus în decursul timpului de nenumărate ori, textul filosofului german Eugen Herrigel a stârnit interesul publicului cititor din întreaga lume. Acest text clasic despre filosofia estului este o poveste fermecătoare și relevantă despre relația elev-maestru, despre Zen în artele marțiale japoneze și, nu în ultimul rând, despre experiența individuală în dobândirea cunoașterii Zen, oferind cititorului o relatare onestă a modului în care autorul înțelege să împărtășească cunoștințele sale practice, dobândite în învățarea Artei Arcului Japonez de la renumitul Maestru Awa Kenzo. Cu toate acestea, cartea nu reprezintă un ghid de practică în arta tragerii cu arcul, ci, mai degrabă, poate fi considerată un ghid de învățare și perfecționare în principiile Zen, prezentat într-o manieră romanțată.

Dedicată deopotrivă practicanților Kyūdō, cât și non-practicanților, realizată într-un tiraj limitat de 150 de exemplare, cartea etalează o grafică elegantă și conține un certificat numerotat cu roșu de la 001-150, fapt ce transformă fiecare exemplar al acestei ediții într-un obiect de colecție. Pentru detalii vizitați https://www.pro-cultura.org.ro/books